'Apple gaat nieuw datacenter in Prineville aandrijven met een veld vol zonnepanelen'

zonnepanelen

Apple voorzag in 2012 zijn megadatacenter in het Amerikaanse Maiden, North Carolina van een enorm veld met zonnepanelen. Het bedrijf is alweer ruim een jaar aan het werk aan een nieuw datacenter in Prineville, Oregon. Dit datacenter wordt waarschijnlijk voorzien van een vergelijkbaar veld met zonnepanelen.De stad Prineville heeft het bestemmingsplan voor de locatie waar Apple het datacenter bouwt aangepast. Dit heeft de burgemeester van Prineville bekendgemaakt aan de lokale media OPB. Dit maakt voor Apple de weg vrij een grote hoeveelheid zonnepanelen bij het datacenter te plaatsen. De lokale krant Oregonian meldt dat Apple 80 hectare beschikbaar heeft voor de zonnepanelen. Dit is twee keer zoveel als de ruimte die de zonnepanelen in Maiden in bezit nemen.

Apple heeft nog niet bevestigd dat het datacenter inderdaad wordt voorzien van zonnepanelen. Wel schrijft het bedrijf op zijn website dat het datacenter in Prineville minstens net zo 'groen' wordt als het datacenter in Maiden. Het bedrijf laat ook weten samen te werken met lokale leveranciers van duurzame energiebronnen om de energievoorziening van het datacenter te regelen.

 
Meer over
Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.