'Apple gaat nieuw datacenter in Prineville aandrijven met een veld vol zonnepanelen'

zonnepanelen

Apple voorzag in 2012 zijn megadatacenter in het Amerikaanse Maiden, North Carolina van een enorm veld met zonnepanelen. Het bedrijf is alweer ruim een jaar aan het werk aan een nieuw datacenter in Prineville, Oregon. Dit datacenter wordt waarschijnlijk voorzien van een vergelijkbaar veld met zonnepanelen.De stad Prineville heeft het bestemmingsplan voor de locatie waar Apple het datacenter bouwt aangepast. Dit heeft de burgemeester van Prineville bekendgemaakt aan de lokale media OPB. Dit maakt voor Apple de weg vrij een grote hoeveelheid zonnepanelen bij het datacenter te plaatsen. De lokale krant Oregonian meldt dat Apple 80 hectare beschikbaar heeft voor de zonnepanelen. Dit is twee keer zoveel als de ruimte die de zonnepanelen in Maiden in bezit nemen.

Apple heeft nog niet bevestigd dat het datacenter inderdaad wordt voorzien van zonnepanelen. Wel schrijft het bedrijf op zijn website dat het datacenter in Prineville minstens net zo 'groen' wordt als het datacenter in Maiden. Het bedrijf laat ook weten samen te werken met lokale leveranciers van duurzame energiebronnen om de energievoorziening van het datacenter te regelen.

 
Meer over
Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.