EcoRacks gaat koelen met combinatie van vloeistof en natuurlijke convectie

AIC24 van Asperitas Computing

Het Eindhovense EcoRacks gaat als eerste datacenter in Nederland gebruik maken van Immersed Computing van Asperitas. In eerste instantie betreft het een omgeving van 300 kW.

Bij deze koeltechniek wordt gebruik gemaakt van een combinatie van vloeistof en natuurlijke convectie om systemen te koelen. Dit maakt het mogelijk het aantal koelinstallaties in een datacenter terug te draaien, waardoor ook het energieverbruik van het datacenter wordt teruggedrongen. Daarnaast wijst Asperitas erop dat Immersed Computing ervoor zorgt dat IT-apparatuur en -infrastructuur efficiënter werken. Het bedrijf stelt dat het gebruik van de koeltechnologie de energie footprint met 50% kan terugdringen. Daarnaast kan in een beperkte ruim een hoge dichtheid aan IT worden gefaciliteerd.

EcoRacks implementeert Immersed Computing in een nieuwe datahal, die eind 2017 in gebruik zal worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.