EcoRacks gaat koelen met combinatie van vloeistof en natuurlijke convectie

asperitas-aic24

Het Eindhovense EcoRacks gaat als eerste datacenter in Nederland gebruik maken van Immersed Computing van Asperitas. In eerste instantie betreft het een omgeving van 300 kW.

Bij deze koeltechniek wordt gebruik gemaakt van een combinatie van vloeistof en natuurlijke convectie om systemen te koelen. Dit maakt het mogelijk het aantal koelinstallaties in een datacenter terug te draaien, waardoor ook het energieverbruik van het datacenter wordt teruggedrongen. Daarnaast wijst Asperitas erop dat Immersed Computing ervoor zorgt dat IT-apparatuur en -infrastructuur efficiënter werken. Het bedrijf stelt dat het gebruik van de koeltechnologie de energie footprint met 50% kan terugdringen. Daarnaast kan in een beperkte ruim een hoge dichtheid aan IT worden gefaciliteerd.

EcoRacks implementeert Immersed Computing in een nieuwe datahal, die eind 2017 in gebruik zal worden genomen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.