EcoRacks gaat koelen met combinatie van vloeistof en natuurlijke convectie

asperitas-aic24

Het Eindhovense EcoRacks gaat als eerste datacenter in Nederland gebruik maken van Immersed Computing van Asperitas. In eerste instantie betreft het een omgeving van 300 kW.

Bij deze koeltechniek wordt gebruik gemaakt van een combinatie van vloeistof en natuurlijke convectie om systemen te koelen. Dit maakt het mogelijk het aantal koelinstallaties in een datacenter terug te draaien, waardoor ook het energieverbruik van het datacenter wordt teruggedrongen. Daarnaast wijst Asperitas erop dat Immersed Computing ervoor zorgt dat IT-apparatuur en -infrastructuur efficiënter werken. Het bedrijf stelt dat het gebruik van de koeltechnologie de energie footprint met 50% kan terugdringen. Daarnaast kan in een beperkte ruim een hoge dichtheid aan IT worden gefaciliteerd.

EcoRacks implementeert Immersed Computing in een nieuwe datahal, die eind 2017 in gebruik zal worden genomen.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken l1

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.