DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

metis-400300

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.

METIS begon in 2015 onder de naam DE WIT datacenterkoeling als onderdeel van de DE WIT groep uit Amersfoort. In de afgelopen jaren groeide het bedrijf uit tot een van de toonaangevende specialisten in het koelen van datacenters en verwarmen en koelen van industrie projecten en utiliteitpanden.

Met een gedreven en ambitieus team worden er mooie projecten gerealiseerd binnen én buiten Nederland. Zo realiseerde DE WIT datacenterkoeling bijvoorbeeld een project waarbij airconditioningssystemen werden geleverd voor offshore windparken voor de kust van Denemarken en voor de kust van Engeland, koeling van datacenters in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Düsseldorf en Kopenhagen, maar ook de warmtepompinstallaties in zwembaden en kantoren. Het bedrijf is exclusief distributeur van het merk RC, onderdeel van Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems.

Optimale omgeving

Onder de nieuwe naam METIS zet het bedrijf de volgende stap richting verdere groei. Huidig directeur en eigenaar André Zweverink is opgetogen over deze ontwikkeling: “Voor een optimale omgeving, voor zowel IT als de mens, is koelen en verwarmen cruciaal. Dit stelt hoge eisen aan de koel- en verwarmingsinstallaties met betrekking tot ontwerp, betrouwbaarheid, energiegebruik en inzetbaarheid. Dit vraagt om een zorgvuldige selectie van een passende precisie airconditioning, warmtepomp of koelinstallatie. Met onze eigen servicedienst is METIS in staat het preventief en correctief onderhoud uit te voeren zodat de continuïteit en inzetbaarheid van koel- of verwarmingsinstallaties te allen tijde is gewaarborgd en is 24/7 bereikbaar.”

Deze stap komt voort uit het streven om METIS voortdurend te blijven ontwikkelen en te anticiperen op de continu veranderende markt. Zweverink: “Door steeds oog te hebben voor die omstandigheden, blijven wij in staat om onze opdrachtgevers en partners goed van dienst te zijn. We doen dat op onze eigen, doordachte en op uitgebreide ervaring gestoelde manier.

Meer over
Lees ook
Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.