Vertiv neemt Rack PDU specialist Geist over

handshake-2056021_960_720-pixabay-TeroVesalainen

Vertiv neemt de Amerikaanse leverancier van datacenteroplossingen Geist over. Geist levert ondermeer Rack Power Distribution Units (PDU's) en energie-, koelings-, monitorings- en infrastructuurbeheeroplossingen.

Door Geist in te lijven wil Vertiv zijn positie op het gebied van Rack PDU's versterken. Vertiv krijgt dankzij de overname de technologieën van Geist in handen, evenals de kanaalpartners van Geist. "Deze overname past in onze strategie om complementaire mogelijkheden toe te voegen om de groei in sleutelmarkten - cloud, colocatie en edge - te versnellen", aldus Rob Johnson, CEO van Vertiv. "Door het portfolio van Geist toe te voegen, versterken we onze positie in de PDU-markt en voegen nieuwe keuzemogelijkheden voor energiebeheer toe voor onze klanten."

Brad Wilson blijft activiteiten van Geist leiden

Geist is een Amerikaans bedrijf dat zijn hoofdkantoor heeft gevestigd in Lincoln in de Amerikaanse staat Nebraska. Het bedrijf heeft 250 medewerkers in dienst en wordt geleid door directeur Brad Wilson. Wilson blijft onder de vlag van Vertiv de activiteiten van Geist aansturen en rapporteert hierbij aan Pat Johnson, executive vice president voor geïntegreerde racksystemen bij Vertiv.

Onlangs nam Vertiv al Energy Labs over. Dit in San Diego gevestigde bedrijf richt richt op de productie van directe en indirecte adiabatische oplossingen.

Lees ook
Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Brookfield Infrastructure Partners L.P. heeft op 1 november toestemming gekregen van de rechter in New Jersey om Cyxtera geheel over te nemen. Daarmee kan de chapter 11 procedure worden beëindigd. Het betekent ook het einde van de presence van Cyxtera omdat het wordt geïntegreerd in een ander datacenterbedrijf van Brookfield, Evoque.

QTS neemt Zentrys over

QTS neemt Zentrys over

Zentrys, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in datacenterbeheer en -operaties, is overgenomen door QTS Data Centers, een leverancier van datacenteroplossingen voor zowel enterprise, hyperscale en overheidsdatacenters. Deze overname, afgerond op 31 oktober 2023, markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van QTS in de Europese markt.

Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider Electric, wereldwijde leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de afronding van de overname van EcoAct SAS (“EcoAct”) aan. EcoAct is een internationale leider in klimaatadvies en net zero-oplossingen.