Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider-Electric_560300

Schneider Electric, wereldwijde leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de afronding van de overname van EcoAct SAS (“EcoAct”) aan. EcoAct is een internationale leider in klimaatadvies en net zero-oplossingen. Deze overname is het resultaat van exclusieve onderhandelingen tussen Schneider Electric en de Atos Group op 3 juli 2023. De afronding van de transactie volgt op overleg met de betrokken werknemersvertegenwoordigingen en goedkeuring van de bevoegde regelgevende instanties. 

 
Door de overname komen twee organisaties samen om bedrijfsoplossingen te versnellen die waarde leveren voor zowel het klimaat als klanten. EcoAct's portfolio van net-zero en nature-based  producten en diensten, waaronder advies, klimaatdatatools en de ontwikkeling van koolstofcompensatieprojecten, zal de wereldwijde Sustainability Business van Schneider Electric uitbreiden en versnellen.
 
De samenvoeging van de twee organisaties breidt de mogelijkheden van Schneider Electric uit om end-to-end oplossingen te bieden die organisaties door de netto-nultransformatie leiden. De adviesdiensten van het bedrijf ondersteunen de ontwikkeling van duurzaamheidsstrategieën en het stellen van scope 1, 2 en 3-doelen. Dit wordt versterkt door het AI-gedreven portfolio van digitale en datamanagementtools.
 
Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.