Vertiv neemt Rack PDU specialist Geist over

handshake-2056021_960_720-pixabay-TeroVesalainen

Vertiv neemt de Amerikaanse leverancier van datacenteroplossingen Geist over. Geist levert ondermeer Rack Power Distribution Units (PDU's) en energie-, koelings-, monitorings- en infrastructuurbeheeroplossingen.

Door Geist in te lijven wil Vertiv zijn positie op het gebied van Rack PDU's versterken. Vertiv krijgt dankzij de overname de technologieën van Geist in handen, evenals de kanaalpartners van Geist. "Deze overname past in onze strategie om complementaire mogelijkheden toe te voegen om de groei in sleutelmarkten - cloud, colocatie en edge - te versnellen", aldus Rob Johnson, CEO van Vertiv. "Door het portfolio van Geist toe te voegen, versterken we onze positie in de PDU-markt en voegen nieuwe keuzemogelijkheden voor energiebeheer toe voor onze klanten."

Brad Wilson blijft activiteiten van Geist leiden

Geist is een Amerikaans bedrijf dat zijn hoofdkantoor heeft gevestigd in Lincoln in de Amerikaanse staat Nebraska. Het bedrijf heeft 250 medewerkers in dienst en wordt geleid door directeur Brad Wilson. Wilson blijft onder de vlag van Vertiv de activiteiten van Geist aansturen en rapporteert hierbij aan Pat Johnson, executive vice president voor geïntegreerde racksystemen bij Vertiv.

Onlangs nam Vertiv al Energy Labs over. Dit in San Diego gevestigde bedrijf richt richt op de productie van directe en indirecte adiabatische oplossingen.

Lees ook
Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Ook in datacenter-hotspot Virginia is onrust over ongebreidelde groei ontstaan

Op vrijdag 1 december is in Virginia, Verenigde Staten, een belangrijke stap gezet op weg naar wat moet leiden tot meer regulering van datacenters. Op die dag is officieel een coalitie van twintig milieu- en klimaatgroeperingen, genaamd de 'Virginia Data Center Reform Coalition', van start gegaan. Deze coalitie heeft als doel de groei van datacent1

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd o1