Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Cyxtera400300

Brookfield Infrastructure Partners L.P. heeft op 1 november toestemming gekregen van de rechter in New Jersey om Cyxtera geheel over te nemen. Daarmee kan de chapter 11 procedure worden beëindigd. Het betekent ook het einde van de presence van Cyxtera omdat het wordt geïntegreerd in een ander datacenterbedrijf van Brookfield, Evoque.

Over het vrijwillige faillissement van Cyxtera is de afgelopen periode vaker geschreven. Dat een internationale speler in de problemen komt is namelijk nog niet veel voorgekomen. De link met de Nederlandse markt was een andere reden over Cyxtera te schrijven.

De verkoop van alle activa aan Brookfield maakt inmiddels voor de Nederlandse activiteiten van het bedrijf niets uit. Klanten van het datacenter aan het Rottepolderplein zijn verplicht gemigreerd en het langlopende contract met verhuurder Cyrus One is beëindigd.

Ook in Amerika en Canada hebben verhuurders van datacenterruimte afscheid moeten nemen van Cyxtera. Het bedrijf bezat feitelijk geen eigen gebouwen. Zo te zien heeft dat de verkoop uiteindelijk wel tot een logische optie gemaakt. Tegelijk is het zo dat Brookfield de intentie heeft uitgesproken zeven datacentergebouwen die Cyxtera voorheen van derden huurde te willen kopen. In het persbericht is dat niet meer dan een zin, maar het is een belangrijk gegeven.

Het lijkt erop dat de nieuwe combinatie Cyxtera - Evoque het buitenlandse avontuur van de eerste zal staken. De focus komt sterk op de Amerikaanse markt te liggen. Dat signaal is voor de Nederlandse markt relevant, want het past bij een trend die al enige tijd zichtbaar is.

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.