Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Cyxtera400300

Brookfield Infrastructure Partners L.P. heeft op 1 november toestemming gekregen van de rechter in New Jersey om Cyxtera geheel over te nemen. Daarmee kan de chapter 11 procedure worden beëindigd. Het betekent ook het einde van de presence van Cyxtera omdat het wordt geïntegreerd in een ander datacenterbedrijf van Brookfield, Evoque.

Over het vrijwillige faillissement van Cyxtera is de afgelopen periode vaker geschreven. Dat een internationale speler in de problemen komt is namelijk nog niet veel voorgekomen. De link met de Nederlandse markt was een andere reden over Cyxtera te schrijven.

De verkoop van alle activa aan Brookfield maakt inmiddels voor de Nederlandse activiteiten van het bedrijf niets uit. Klanten van het datacenter aan het Rottepolderplein zijn verplicht gemigreerd en het langlopende contract met verhuurder Cyrus One is beëindigd.

Ook in Amerika en Canada hebben verhuurders van datacenterruimte afscheid moeten nemen van Cyxtera. Het bedrijf bezat feitelijk geen eigen gebouwen. Zo te zien heeft dat de verkoop uiteindelijk wel tot een logische optie gemaakt. Tegelijk is het zo dat Brookfield de intentie heeft uitgesproken zeven datacentergebouwen die Cyxtera voorheen van derden huurde te willen kopen. In het persbericht is dat niet meer dan een zin, maar het is een belangrijk gegeven.

Het lijkt erop dat de nieuwe combinatie Cyxtera - Evoque het buitenlandse avontuur van de eerste zal staken. De focus komt sterk op de Amerikaanse markt te liggen. Dat signaal is voor de Nederlandse markt relevant, want het past bij een trend die al enige tijd zichtbaar is.

Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton heeft het Britse bedrijf Exertherm, gespecialiseerd in thermische monitoring, overgenomen. Daarmee breidt Eaton zijn aanbod aan technologie en oplossingen op het gebied van continue thermische monitoring van kritieke elektrische apparatuur