QTS neemt Zentrys over

Groningen-1_Two-Column-Header_DKTP_760x500

Zentrys, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in datacenterbeheer en -operaties, is overgenomen door QTS Data Centers, een leverancier van datacenteroplossingen voor zowel enterprise, hyperscale en overheidsdatacenters. Deze overname, afgerond op 31 oktober 2023, markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van QTS in de Europese markt.

Het Nederlandse Zentrys heeft sinds 2019 een belangrijke rol gespeeld in het beheer van twee datacenterlocaties in Groningen en Eemshaven. Deze locaties kwamen onder de vleugels van QTS nadat zij deze hadden overgenomen. Zentrys heeft zich gericht op het bieden van operationele services en biedt het Amerikaanse QTS kennis van de lokale markt in deze colocatiefaciliteiten. Door de overname kan QTS niet alleen zijn operationele dienstverlening versterken, maar ook een stevige basis leggen voor verdere expansie van hun groeistrategie naar Europa.

Chad Williams, CEO van QTS, heeft positief gereageerd op de overname. Hij benadrukt dat de acquisitie een strategische investering is die de operationele mogelijkheden van QTS in Europa aanzienlijk zal versterken. Volgens Williams heeft het team van Zentrys de afgelopen jaren blijk gegeven van een sterke betrokkenheid bij hun samenwerking en hebben zij bijgedragen aan de cultuur van operational excellence en serviceverlening bij QTS.

In het kader van deze overname zullen de medewerkers van Zentrys geïntegreerd worden binnen QTS. Dit proces, waarbij de technologie en procedures van QTS worden overgenomen, zal naar verwachting binnen een jaar plaatsvinden. Richard Kaak en Kees Loer, de oprichtende partners van Zentrys, treden in dienst bij QTS als senior executives. Ze zullen verantwoordelijk blijven voor het beheer van de twee Nederlandse datacenters van QTS, waarbij de dienstverlening aan colocatieklanten ononderbroken doorgaat.

 

Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.