QTS neemt Zentrys over

Groningen-1_Two-Column-Header_DKTP_760x500

Zentrys, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in datacenterbeheer en -operaties, is overgenomen door QTS Data Centers, een leverancier van datacenteroplossingen voor zowel enterprise, hyperscale en overheidsdatacenters. Deze overname, afgerond op 31 oktober 2023, markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van QTS in de Europese markt.

Het Nederlandse Zentrys heeft sinds 2019 een belangrijke rol gespeeld in het beheer van twee datacenterlocaties in Groningen en Eemshaven. Deze locaties kwamen onder de vleugels van QTS nadat zij deze hadden overgenomen. Zentrys heeft zich gericht op het bieden van operationele services en biedt het Amerikaanse QTS kennis van de lokale markt in deze colocatiefaciliteiten. Door de overname kan QTS niet alleen zijn operationele dienstverlening versterken, maar ook een stevige basis leggen voor verdere expansie van hun groeistrategie naar Europa.

Chad Williams, CEO van QTS, heeft positief gereageerd op de overname. Hij benadrukt dat de acquisitie een strategische investering is die de operationele mogelijkheden van QTS in Europa aanzienlijk zal versterken. Volgens Williams heeft het team van Zentrys de afgelopen jaren blijk gegeven van een sterke betrokkenheid bij hun samenwerking en hebben zij bijgedragen aan de cultuur van operational excellence en serviceverlening bij QTS.

In het kader van deze overname zullen de medewerkers van Zentrys geïntegreerd worden binnen QTS. Dit proces, waarbij de technologie en procedures van QTS worden overgenomen, zal naar verwachting binnen een jaar plaatsvinden. Richard Kaak en Kees Loer, de oprichtende partners van Zentrys, treden in dienst bij QTS als senior executives. Ze zullen verantwoordelijk blijven voor het beheer van de twee Nederlandse datacenters van QTS, waarbij de dienstverlening aan colocatieklanten ononderbroken doorgaat.

 

Lees ook
China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenters...

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Het Europese Investeringsfonds (EIF) heeft 145 miljoen euro geïnvesteerd in een privaat fonds dat zich richt op het terugdringen van energieverspilling in onder andere datacenters en andere faciliteiten die veel energie gebruiken. Deze investering is onderdeel van de bredere inspanningen van de EU om duurzaamheid in de energiesector te bevorderen.