QTS neemt Zentrys over

Groningen-1_Two-Column-Header_DKTP_760x500

Zentrys, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in datacenterbeheer en -operaties, is overgenomen door QTS Data Centers, een leverancier van datacenteroplossingen voor zowel enterprise, hyperscale en overheidsdatacenters. Deze overname, afgerond op 31 oktober 2023, markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van QTS in de Europese markt.

Het Nederlandse Zentrys heeft sinds 2019 een belangrijke rol gespeeld in het beheer van twee datacenterlocaties in Groningen en Eemshaven. Deze locaties kwamen onder de vleugels van QTS nadat zij deze hadden overgenomen. Zentrys heeft zich gericht op het bieden van operationele services en biedt het Amerikaanse QTS kennis van de lokale markt in deze colocatiefaciliteiten. Door de overname kan QTS niet alleen zijn operationele dienstverlening versterken, maar ook een stevige basis leggen voor verdere expansie van hun groeistrategie naar Europa.

Chad Williams, CEO van QTS, heeft positief gereageerd op de overname. Hij benadrukt dat de acquisitie een strategische investering is die de operationele mogelijkheden van QTS in Europa aanzienlijk zal versterken. Volgens Williams heeft het team van Zentrys de afgelopen jaren blijk gegeven van een sterke betrokkenheid bij hun samenwerking en hebben zij bijgedragen aan de cultuur van operational excellence en serviceverlening bij QTS.

In het kader van deze overname zullen de medewerkers van Zentrys geïntegreerd worden binnen QTS. Dit proces, waarbij de technologie en procedures van QTS worden overgenomen, zal naar verwachting binnen een jaar plaatsvinden. Richard Kaak en Kees Loer, de oprichtende partners van Zentrys, treden in dienst bij QTS als senior executives. Ze zullen verantwoordelijk blijven voor het beheer van de twee Nederlandse datacenters van QTS, waarbij de dienstverlening aan colocatieklanten ononderbroken doorgaat.

 

Lees ook
Munters breidt aanbod voor datacenterkoeling uit met overname van Geoclima

Munters breidt aanbod voor datacenterkoeling uit met overname van Geoclima

Munters, een leverancier van luchtbehandelings- en klimaatoplossingen voor onder andere datacenters, heeft de Italiaanse fabrikant Geoclima overgenomen. Geoclima is bekend om zijn lucht- en watergekoelde chillers. Dit portfolio vult het bestaande programma van Munters Data Center Technologies (DCT) aan.

Nieuws over Liander en het stroomnet in Amsterdam

Nieuws over Liander en het stroomnet in Amsterdam

Netbeheerder Liander heeft in de regio Amsterdam te maken met meer vraag naar capaciteit dan er aanbod is. Bestaande grootgebruikers kunnen niet uitbreiden. Nieuwe grootgebruikers, waaronder datacenters, zijn mede daarom niet welkom in de regio.

Google's rapporteert een CO2-uitstoot die bijna 50% stijgt door energievraag van AI

Google's rapporteert een CO2-uitstoot die bijna 50% stijgt door energievraag van AI

Google heeft bekendgemaakt dat de CO2-uitstoot van het bedrijf bijna 50% is gestegen ten opzichte van 2019. Dit blijkt uit het milieuverslag van 2024 dat het bedrijf onlangs heeft gepubliceerd. Deze stijging vormt een aanzienlijke tegenslag in de ambitie van Google om tegen 2030 netto nul emissies te bereiken.