Teraco breidt vendor neutrale datacenter in Afrika uit

Het Zuid-Afrikaanse Teraco gaat haar vendor neutrale datacenter uitbreiden. Hierdoor ontstaat het grootste datacenter van Afrika.

teraco Dit meldt Datacentres.com. De vernieuwde faciliteit krijgt in totaal 9.000 vierkante meter aan datacenterruimte en wordt gekoeld met behulp van een dynamische vrij koeling. Het datacenter krijgt een capaciteit van 16MVA. Met behulp van dynamische vrij koeling wil Teraco zeker stellen dat het datacenter lage Power Usage Effectiveness (PUE) realiseert, waarbij gebruik wordt gemaakt van de buitenlucht om het datacenter te koelen.

210.000 liter diesel

Het datacenter wordt voorzien van UPS-systemen om de beschikbaarheid van locatie te garanderen. Teraco heeft een vergunning gekregen op 210.000 liter diesel op de locatie op te slaan. Gys Geyser, hoofd bedrijfsvoering bij Teraco, zegt tegenover Datacentres dat dit voldoende is om het datacenter 40 uur lang op maximale belasting te laten draaien.

De uitbreiding van het datacenter neemt naar verwachting 18 maanden in beslag en is al begonnen. Naar verwachting is de locatie eind 2016 volledig operationeel.

Meer over
Lees ook
Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.