Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber-logo-2019-500300

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

DCspine is het software-defined datacenter interconnectieplatform van Eurofiber en verbindt maar liefst 95+ datacenters in Nederland, België en Duitsland. Deze oplossing versnelt de implementatie en vergroot de kosteneffectiviteit ten opzichte van traditionele voorgangers, zoals dark fiber of 'waves'. Voortaan kunnen klanten hun end-to-end verbindingen eenvoudig aanbieden via Equinix Fabric en het online DCspine portaal.

Elisabeth Hankeln, Managing Director, Eurofiber Cloud Infra; "Het leveren van een directe verbinding van Equinix Chicago naar het SmartDC datacenter in Rotterdam is nog nooit zo makkelijk geweest. Klanten van Equinix hebben baat bij het uitbreiden van hun netwerkbereik naar onze 95 aangesloten datacenters in de Benelux. Deze uitbreiding biedt toegevoegde waarde aan klanten van zowel Equinix en DCspine, evenals alle aangesloten datacenters."

“De samenwerking tussen Equinix en Eurofiber op Fabric heeft ons bereik en wendbaarheid vergroot, waardoor klanten naadloos verbinding kunnen maken met het netwerk van Eurofiber voor verhoogde flexibiliteit en verstrekking van dienstverlening in EMEA. Het geeft blijk van onze toewijding aan innovatie en komt tegemoet aan de steeds veranderende behoeftes in een digitaal landschap op abonnementsbasis.” zegt Charles Bonnaire, Business Development Manager – Interconnection Equinix.

Equinix Fabric is een geavanceerd software-defined interconnectieplatform dat klanten in staat stelt om rechtstreeks, beveiligd en dynamisch verbinding te maken met wijdverspreide IT-locaties en digitale ecosystemen op het platform van Equinix, zonder kopzorgen over fysieke infrastructuur.

Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

CoreWeave slaat Nederland over voor Europese AI-datacenters

AI-hyperscaler CoreWeave kondigt aan dat het $2,2 miljard zal investeren om drie nieuwe datacenters te openen in continentaal Europa tegen eind 2025. Deze nieuwe datacenters zullen worden gevestigd in Noorwegen, Zweden en Spanje.