Teraco breidt vendor neutrale datacenter in Afrika uit

Het Zuid-Afrikaanse Teraco gaat haar vendor neutrale datacenter uitbreiden. Hierdoor ontstaat het grootste datacenter van Afrika.

teraco Dit meldt Datacentres.com. De vernieuwde faciliteit krijgt in totaal 9.000 vierkante meter aan datacenterruimte en wordt gekoeld met behulp van een dynamische vrij koeling. Het datacenter krijgt een capaciteit van 16MVA. Met behulp van dynamische vrij koeling wil Teraco zeker stellen dat het datacenter lage Power Usage Effectiveness (PUE) realiseert, waarbij gebruik wordt gemaakt van de buitenlucht om het datacenter te koelen.

210.000 liter diesel

Het datacenter wordt voorzien van UPS-systemen om de beschikbaarheid van locatie te garanderen. Teraco heeft een vergunning gekregen op 210.000 liter diesel op de locatie op te slaan. Gys Geyser, hoofd bedrijfsvoering bij Teraco, zegt tegenover Datacentres dat dit voldoende is om het datacenter 40 uur lang op maximale belasting te laten draaien.

De uitbreiding van het datacenter neemt naar verwachting 18 maanden in beslag en is al begonnen. Naar verwachting is de locatie eind 2016 volledig operationeel.

Meer over
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.