Nerdalize haalt bijna 750.000 euro op voor CloudBox servers in woningen

nerdalize

Nerdalize heeft via een crowdfundingcampagne bijna 750.000 euro opgehaald bij investeerders. Dit is fors meer dan de 250.000 euro die het bedrijf als doel had gesteld. De crowdfundingcampagne loopt tot en met 1 juli.

Nerdalize is een Nederlandse start-up die woningen in Nederland wil verwarmen met restwarmte van servers. In tegenstelling tot andere partijen vervoert Nerdalize de restwarmte hierbij niet van een datacenter naar woningen, maar wil het bedrijf servers in woningen plaatsen. De warmte die deze ‘CloudBox’ servers afgeven, wordt ingezet voor het verwarmen van woningen en de warmwatervoorziening in huizen.

Warm water

De warmte wordt afgegeven in de vorm van warm water afgegeven aan de CV-ketel in woningen. Dit warme water wordt gratis door Nerdalize beschikbaar gesteld. De startup neemt daarnaast de energiekosten van de servers voor rekening. Woningeigenaren die ervoor kiezen servers van Nerdalize in hun woning te plaatsen kunnen naar schatting 300 dollar per jaar besparen op hun energierekening.

Klanten van Nerdalize profiteren van relatief lage tarieven. Zo rekent de start-up een tarief van 37,08 euro per maand voor een dual core server met 3,2GB RAM-geheugen. Deze lage tarieven kan het bedrijf hanteren, aangezien het geen datacenter hoeft te bouwen om servers te huisvesten.

Eerste servers in augustus geplaatst

Met behulp van de opgehaalde investering wil Nerdalize in augustus starten met het plaatsen van de eerste servers in woningen. In totaal wil Nerdalize 50 woningen gaan voorzien van CloudBox servers.

Lees ook
Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Storing bij Gyro center door uitval koelunits

Vrijdag rond 19:00 is een storing ontstaan bij het Amsterdamse Gyro center, een datacenter dat bij velen bekend is als colo-aanbieder. De problemen zouden rond zaterdag 01:00 onder controle zijn, dan wel verholpen. Het ging dus om een, voor Nederlandse begrippen, langere storing.

Amsterdam en de datacenters moeten gaan bewegen

Amsterdam en de datacenters moeten gaan bewegen

Amsterdam heeft er nog een probleem bij en volgens de lokale pers zal nu nog meer naar datacenters gekeken gaan worden. Die belangstelling heeft niets te maken met het gebrek aan stroom of ruimte. Amsterdam heeft enorme behoefte aan restwarmte om het warmtenet te kunnen realiseren.