Siemon neemt Gigaduct kabelmanagementsysteem over

De leverancier van netwerkinfrastructuur Siemon kondigt aan het Gigaduct kabelmanagementsysteem over te nemen van Gigaduct. Als onderdeel van deze overeenkomst komen alle onderdelen van het Gigaduct systeem, tools en het bijhorende klantenbestand in handen van Siemon.

101126_Siemon Dit meldt Business Critical Infrastructures. Gigaduct is een flexibel kabelmanagementsysteem dat glasvezelbekabeling in onder andere datacenters netjes wegwerkt, beheert en beschermd. Het Gigaduct is gemaakt van halogeenvrije en vlamvertragend plastic. Het systeem bestaat uit eenvoudig te assembleren kanalen, fittingen, bochten en T-stukken in verschillende afmetingen. Dit maakt het systeem inzetbaar in uiteenlopende omgevingen. In het systeem is rekening gehouden met de buigradius van kabels om deze te beschermen in veeleisende omgevingen.

Door de overname breidt Siemon haar bestaande WheelHouse portfolio met datacenteroplossingen uit. Deze portfolio bestaat onder andere uit koper- en glasvezelbekabeling, connectiviteitssystemen, oplossingen voor het opzetten van interconnecties, datacenterkasten, kabelbeheersystemen, power distribution en diensten op het gebied van datacenterontwerp. Met dit portfolio richt Siemon zich op datacenters van iedere omvang.

Dossiers
Lees ook
Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Geen doorstart voor Cyxtera, het bedrijf gaat op in Evoque

Brookfield Infrastructure Partners L.P. heeft op 1 november toestemming gekregen van de rechter in New Jersey om Cyxtera geheel over te nemen. Daarmee kan de chapter 11 procedure worden beëindigd. Het betekent ook het einde van de presence van Cyxtera omdat het wordt geïntegreerd in een ander datacenterbedrijf van Brookfield, Evoque.

QTS neemt Zentrys over

QTS neemt Zentrys over

Zentrys, een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in datacenterbeheer en -operaties, is overgenomen door QTS Data Centers, een leverancier van datacenteroplossingen voor zowel enterprise, hyperscale en overheidsdatacenters. Deze overname, afgerond op 31 oktober 2023, markeert een belangrijke stap in de uitbreiding van QTS in de Europese markt.

Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider Electric rondt overname van EcoAct af

Schneider Electric, wereldwijde leider in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, kondigt de afronding van de overname van EcoAct SAS (“EcoAct”) aan. EcoAct is een internationale leider in klimaatadvies en net zero-oplossingen.