Siemon neemt Gigaduct kabelmanagementsysteem over

De leverancier van netwerkinfrastructuur Siemon kondigt aan het Gigaduct kabelmanagementsysteem over te nemen van Gigaduct. Als onderdeel van deze overeenkomst komen alle onderdelen van het Gigaduct systeem, tools en het bijhorende klantenbestand in handen van Siemon.

101126_Siemon Dit meldt Business Critical Infrastructures. Gigaduct is een flexibel kabelmanagementsysteem dat glasvezelbekabeling in onder andere datacenters netjes wegwerkt, beheert en beschermd. Het Gigaduct is gemaakt van halogeenvrije en vlamvertragend plastic. Het systeem bestaat uit eenvoudig te assembleren kanalen, fittingen, bochten en T-stukken in verschillende afmetingen. Dit maakt het systeem inzetbaar in uiteenlopende omgevingen. In het systeem is rekening gehouden met de buigradius van kabels om deze te beschermen in veeleisende omgevingen.

Door de overname breidt Siemon haar bestaande WheelHouse portfolio met datacenteroplossingen uit. Deze portfolio bestaat onder andere uit koper- en glasvezelbekabeling, connectiviteitssystemen, oplossingen voor het opzetten van interconnecties, datacenterkasten, kabelbeheersystemen, power distribution en diensten op het gebied van datacenterontwerp. Met dit portfolio richt Siemon zich op datacenters van iedere omvang.

Dossiers
Lees ook
Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd o1

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters".