Vertiv neemt CoolTera over

vertiv

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

Opgericht in 2016 en gevestigd in het VK, biedt CoolTera oplossingen voor het opbouwen van een infrastructuur voor vloeistofkoeling. Het bedrijf ontwerpt en bouwt distributie-eenheden voor koelvloeistof (CDU's), secundaire vloeistofnetwerken (SFN) en spruitstukken. CoolTera en Vertiv werkten al drie jaar samen als technologiepartners met meerdere wereldwijde implementaties in datacenters voor onder andere supercomputers.

Giordano Albertazzi, de CEO van Vertiv, benadrukte dat deze overname in lijn is met hun lange termijn strategievan het bedrijf. "Deze overname versterkt onze expertise in hoogwaardige koeloplossingen”, aldus Albertazzi. “Hoewel de aankoopprijs niet materieel is voor Vertiv, is de overname essentieel om ons vloeistofkoelingportfolio verder te versterken en onze capaciteit te vergroten om aan de behoeften van onze wereldwijde datacenterklanten te voldoen en onze positie en capaciteiten te versterken om de behoeften van AI op grote schaal te ondersteunen.”

Mark Luxford, directeur van CoolTera, gaf aan dat het een logische beslissing was om zich bij de Vertiv-familie aan te sluiten. "We kijken ernaar uit om als team samen te werken om de volgende generatie vloeistofkoeltechnologieën op de schaal te leveren die de industrie vereist. Vertiv is goed gepositioneerd om de industriële groei te ondersteunen”, voegde Luxford tenslotte toe.

           

Lees ook
Legrand kondigt nieuwe acquisities aan op power-gebied

Legrand kondigt nieuwe acquisities aan op power-gebied

Legrand zet zijn groeistrategie voort met twee nieuwe acquisities in de datacenters-markt, een segment dat in 2023 goed was voor 15 procent van de omzet van de Groep.

Penta Infra neemt Nexus sustainable-by-design datacenter in brussel over

Penta Infra neemt Nexus sustainable-by-design datacenter in brussel over

Europese core and edge colocatie-provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital kondigen vandaag de aankoop van de gloednieuwe Nexus datacenter-campus in Brussel aan. Het datacenter wordt gekocht van internationale vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Ghelamco.

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Previder versterkt positie als Managed Service Provider met overname Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter

Managed Service Provider Previder, met locaties in Hengelo en Vianen, neemt Global-e ICT solutions & Global-e Datacenter over. Met deze overname van het bedrijf in Rijen, Noord-Brabant, vergroot Previder haar aanwezigheid in Nederland. Niet alleen in het midden en oosten, maar ook in het zuiden van ons land kunnen we hierdoor klanten beter bediene1