nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

Harro-Beusker_CEO-nLighten

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd opererende infrastructuurinvesteerder, versterkt met de overname zijn positie in de Europese datacentermarkt.

De Nederlandse datacenterindustrie is één van de grootste in Europa en is een aantrekkelijke markt vanwege de redelijk stabiele energievoorziening, efficiënte infrastructuur en strategische ligging. Gyro Center onderscheidt zich door zijn netwerkneutraliteit en zijn commitment aan duurzaamheid, met een bedrijfsmodel dat volledig draait op 100% duurzame energie. Het datacenter stelt proactief te zijn in het beheren van zijn energieverbruik, wat aansluit bij de ambitie van nLighten om diensten op een duurzame en verantwoordelijke manier te leveren.

Harro Beusker, medeoprichter en CEO van nLighten, benadrukt de ambitie om het grootste datacenterplatform in Europa te worden. De uitbreiding naar Nederland, naast eerdere expansies in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, is een belangrijke stap in deze richting.

nLighten, onderdeel van ISQ's Global Infrastructure Fund III, richt zich op het ontwikkelen van innovatieve datacenters vanuit economisch strategische locaties in Europa. Het doel is om organisaties, particuliere gebruikers en mobiele werkers optimaal te bedienen met uitstekende netwerktoegang. De edge datacenters van nLighten zijn strategisch verspreid om pan-Europese dekking te garanderen, met focus op low latency en directe verbindingen voor eindgebruikers in heel Europa. Deze datacenters zijn ontworpen om te voldoen aan de groeiende behoefte aan snelle en betrouwbare dataopslag en -verwerking, met oog voor milieu-impact.

 

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.