nLighten stapt in Nederlandse datacentermarkt via overname van Gyro Center

Harro-Beusker_CEO-nLighten

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform, heeft een significante stap gezet in zijn Europese uitbreiding door de overname van Gyro Center, een datacenter in Amsterdam. Deze acquisitie past in nLighten's ambitie om een Europees edge datacenterplatform te ontwikkelen en te beheren. Dit platform, onderdeel van I Squared Capital, een wereldwijd opererende infrastructuurinvesteerder, versterkt met de overname zijn positie in de Europese datacentermarkt.

De Nederlandse datacenterindustrie is één van de grootste in Europa en is een aantrekkelijke markt vanwege de redelijk stabiele energievoorziening, efficiënte infrastructuur en strategische ligging. Gyro Center onderscheidt zich door zijn netwerkneutraliteit en zijn commitment aan duurzaamheid, met een bedrijfsmodel dat volledig draait op 100% duurzame energie. Het datacenter stelt proactief te zijn in het beheren van zijn energieverbruik, wat aansluit bij de ambitie van nLighten om diensten op een duurzame en verantwoordelijke manier te leveren.

Harro Beusker, medeoprichter en CEO van nLighten, benadrukt de ambitie om het grootste datacenterplatform in Europa te worden. De uitbreiding naar Nederland, naast eerdere expansies in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, is een belangrijke stap in deze richting.

nLighten, onderdeel van ISQ's Global Infrastructure Fund III, richt zich op het ontwikkelen van innovatieve datacenters vanuit economisch strategische locaties in Europa. Het doel is om organisaties, particuliere gebruikers en mobiele werkers optimaal te bedienen met uitstekende netwerktoegang. De edge datacenters van nLighten zijn strategisch verspreid om pan-Europese dekking te garanderen, met focus op low latency en directe verbindingen voor eindgebruikers in heel Europa. Deze datacenters zijn ontworpen om te voldoen aan de groeiende behoefte aan snelle en betrouwbare dataopslag en -verwerking, met oog voor milieu-impact.

 

Lees ook
Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton versterkt netwerkdivisie met acquisitie van PRISM DCS

Leviton heeft de overname aangekondigd van PRISM Data Centre Solutions (DCS). Dit Britse bedrijf is een fabrikant van netwerkbehuizingen. Het ontwerpt, produceert en installeert 19 inch kasten, hot en cold aisle containment en beveiligingskooien voor telecomvoorzieningen en datacenters.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.