ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPExLegrand-LI

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters". Verderop in het bericht staat daarover nog te lezen:

ZPE Systems is een toonaangevende Amerikaanse specialist in beveiligde seriële consoleservers en servicerouters die toegang op afstand en beheer van netwerk-IT-apparatuur mogelijk maken, van datacenters tot aan de edge.

ZPE Systems biedt cruciale oplossingen en diensten voor de veerkracht en veiligheid van de
bedrijfskritische infrastructuur van klanten. Edge computing, kunstmatige intelligentie en operationele
technologie vereisen complexere datacenters en randinfrastructuur met intelligente IT, gebouwd in afgelegen gebieden. Dit maakt beheer en bediening op afstand een vereiste. ZPE Systems is goed gepositioneerd om in deze behoefte te voorzien door middel van krachtige automatisering infrastructuuroplossingen.

Met deze overname betreedt Legrand een veelbelovend nieuw segment dat in hoge mate complementair is aan het bestaande aanbod voor datacenters (PDU, busways, kasten en racks, glasvezel- en koperbekabelingssystemen, KVM en meer), waarvan de sterke groei naar verwachting verder zal versnellen met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en de daarmee samenhangende behoeften.
ZPE Systems is gevestigd in Fremont, Californië, heeft meer dan 140 mensen in dienst en rapporteert een jaaromzet van meer dan $80 miljoen.

Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton neemt specialist in thermische monitoring Exertherm over

Eaton heeft het Britse bedrijf Exertherm, gespecialiseerd in thermische monitoring, overgenomen. Daarmee breidt Eaton zijn aanbod aan technologie en oplossingen op het gebied van continue thermische monitoring van kritieke elektrische apparatuur