ZPE Systems overgenomen door Amerikaanse tak van Legrand

ZPExLegrand-LI

Bij de kwartaalcijfers van Legrand staat de volgende overname genoemd: "Acquisition of ZPE Systems in datacenters". Verderop in het bericht staat daarover nog te lezen:

ZPE Systems is een toonaangevende Amerikaanse specialist in beveiligde seriële consoleservers en servicerouters die toegang op afstand en beheer van netwerk-IT-apparatuur mogelijk maken, van datacenters tot aan de edge.

ZPE Systems biedt cruciale oplossingen en diensten voor de veerkracht en veiligheid van de
bedrijfskritische infrastructuur van klanten. Edge computing, kunstmatige intelligentie en operationele
technologie vereisen complexere datacenters en randinfrastructuur met intelligente IT, gebouwd in afgelegen gebieden. Dit maakt beheer en bediening op afstand een vereiste. ZPE Systems is goed gepositioneerd om in deze behoefte te voorzien door middel van krachtige automatisering infrastructuuroplossingen.

Met deze overname betreedt Legrand een veelbelovend nieuw segment dat in hoge mate complementair is aan het bestaande aanbod voor datacenters (PDU, busways, kasten en racks, glasvezel- en koperbekabelingssystemen, KVM en meer), waarvan de sterke groei naar verwachting verder zal versnellen met de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie en de daarmee samenhangende behoeften.
ZPE Systems is gevestigd in Fremont, Californië, heeft meer dan 140 mensen in dienst en rapporteert een jaaromzet van meer dan $80 miljoen.

Meer over
Lees ook
China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Nieuw EU-fonds van 4 miljard euro voor schone energieprojecten interessant voor datacenters

Recent heeft de Europese Unie een belangrijke stap gezet in de richting van schone energie door €4 miljard beschikbaar te stellen voor schone energieprojecten, waaronder energieopslag. Dit initiatief, dat voortkomt uit de EU's Innovation Fund, biedt niet alleen een impuls voor milieuvriendelijke technologieën, maar biedt ook kansen voor datacenters...

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Europese Investeringsfonds zet in op vermindering energieverspilling in datacenters

Het Europese Investeringsfonds (EIF) heeft 145 miljoen euro geïnvesteerd in een privaat fonds dat zich richt op het terugdringen van energieverspilling in onder andere datacenters en andere faciliteiten die veel energie gebruiken. Deze investering is onderdeel van de bredere inspanningen van de EU om duurzaamheid in de energiesector te bevorderen.