Schneider Electric verkort levertijd van Galaxy VM UPS tot zeven dagen

Schneider Electric maakt bekend de levertijd van haar Galaxy VM 3-fase UPS te hebben teruggebracht tot zeven dagen. De levertijd van zeven dag geldt voor alle markten waarop Schneider Electric actief is.

schneider-electric-galaxy-vm-2 De Galaxy VM is een compacte UPS die is geoptimaliseerd voor omgevingen met maximaal 1 mega-volt ampere (MVA) aan vermogen. De UPS is voorzien van een ‘ECOnversion’ modus, waarmee bedrijven het energieverbruik van de UPS kunnen terugdringen zonder de beschikbaarheid van hun datacenter in gevaar te brengen. De UPS kan worden geïntegreerd in bestaande elektrische en monitoringsystemen.

Met de korte levertijd van de UPS speelt Schneider Electric in op de groeiende vraag naar schaalbaarheid onder datacenterbeheerders. Door schaalbaarheid na te streven kunnen beheerders snel inspelen op een groeiende vraag naar capaciteit, zonder hiervoor vooraf al te hoeven investeren in ICT-apparatuur. Indien de capaciteit van het datacenter wordt uitgebreid zal echter ook de capaciteit van de UPS moeten worden uitgebreid. Deze mogelijkheid hebben beheerders nu dus met de Galaxy VM UPS.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

ELINEX Power Solutions heeft vorige week een overeenkomst bereikt met datacenter Serverius voor het creëren van een nieuwe beveiligde B-feed in hun datacenter in Dronten, om een volledig onafhankelijke stroomback-up te garanderen.

Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Zorgen over rol van lithium-ion batterijen bij datacenter-branden

Onlangs verwoestte een forse brand een datacenter in het Franse Saint-Trivier-sur-Moignan. Aangezien er niet zo heel vaak brand is in een datacenter, trekt een dergelijk nieuwsbericht volop de aandacht van analisten. Het datacenter werd gerund door Maxnod en werd dusdanig beschadigd dat de faciliteiten volledig offline ging. Analisten maken zich n1

‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

‘Verzekeren van batterijinstallaties wordt goedkoper’

Dat meldt Energy-Storage.news, een website die de ontwikkelingen op het gebied van energieopslag op de voet volgt. Dat is goed nieuws voor datacenters en telco die door middel van batterijen en de tijdelijke opslag van energie een actievere rol in de energietransitie willen spelen.