Schneider Electric verkort levertijd van Galaxy VM UPS tot zeven dagen

Schneider Electric maakt bekend de levertijd van haar Galaxy VM 3-fase UPS te hebben teruggebracht tot zeven dagen. De levertijd van zeven dag geldt voor alle markten waarop Schneider Electric actief is.

schneider-electric-galaxy-vm-2 De Galaxy VM is een compacte UPS die is geoptimaliseerd voor omgevingen met maximaal 1 mega-volt ampere (MVA) aan vermogen. De UPS is voorzien van een ‘ECOnversion’ modus, waarmee bedrijven het energieverbruik van de UPS kunnen terugdringen zonder de beschikbaarheid van hun datacenter in gevaar te brengen. De UPS kan worden geïntegreerd in bestaande elektrische en monitoringsystemen.

Met de korte levertijd van de UPS speelt Schneider Electric in op de groeiende vraag naar schaalbaarheid onder datacenterbeheerders. Door schaalbaarheid na te streven kunnen beheerders snel inspelen op een groeiende vraag naar capaciteit, zonder hiervoor vooraf al te hoeven investeren in ICT-apparatuur. Indien de capaciteit van het datacenter wordt uitgebreid zal echter ook de capaciteit van de UPS moeten worden uitgebreid. Deze mogelijkheid hebben beheerders nu dus met de Galaxy VM UPS.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

In december 2022 heeft het Europese Parlement ingestemd met een voorstel over batterijen en accu’s. De hoofdpunten daarvan zijn dat het makkelijker moet worden deze te hergebruiken, te recyclen en te vervangen. Dit lijkt betrekking te hebben op vooral consumenten devices en auto’s, echter de ontwerprichtlijn spreekt ook duidelijk over het soort va1

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

Datacenterspecialist LCL is het eerste datacenterbedrijf in België dat biobrandstof, meer bepaald HVO100, gaat gebruiken voor zijn noodgeneratoren. Deze brandstof zal in eerste instantie in één van de datacenters gebruikt worden.

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

De Extinguishing Section van Euralarm heeft een richtlijn gepubliceerd over geïntegreerde brandbeveiligingsoplossingen voor lithium-ion batterijen. Deze nieuwe Euralarm-leidraad geeft informatie over de kwesties in verband met het gebruik van lithium-ion batterijen, hoe branden in batterijen ontstaan en hoe ze kunnen worden opgespoord, beheerst, o1