Schneider Electric gaat UPS’en voorzien van Li-ion accu’s

Schneider Electric gaat zijn UPS-reeks optioneel leveren met lithium-ion (Li-ion) accu’s. Het gebruik van Li-ion accu's biedt verschillende voordelen ten opzichte van loodaccu's, waaronder een langere levensduur, de mogelijkheid dezelfde capaciteit onder te brengen in een kleinere vormfactor en het mindere onderhoud dat zij vereisen.

schneider-electric-galaxy-vm Op dit moment maken UPS’en over het algemeen gebruikt van loodaccu’s. Deze accu's zijn echter zwaar. Door gebruik te maken van Li-ion accu's kan Schneider Electric het gewicht van de UPS ten opzichte van andere modellen dan ook terugdringen. Daarnaast nemen de Li-ion accu's minder ruimte in beslag dan de traditionele loodaccu’s, aangezien de capaciteit van een loodaccu kan worden ondergebracht in Li-ion batterij die maar liefst drie keer kleiner is. Tot slot produceren Li-ion accu's minder warmte.

Langere levensduur

Een ander belangrijk voordeel van Li-ion accu's ten opzichte van loodaccu’s is de langere levensduur. Doordat de accu’s langer meegaan hoeven deze minder vaak te worden vervangen, wat niet alleen in aanschafkosten scheelt maar ook de onderhoudsfrequentie en daarmee -kosten terugdringt.

Schneider Electric stelt dan ook dat het gebruik van Li-ion accu's in eerste instantie dan ook een grotere investering vereist dan loodaccu’s, maar de besparing op de Total Cost of Ownership (TCO) gedurende de levensfase van de UPS kan oplopen tot 40%.

Beschikbaarheid

De Li-ion accu's zijn vanaf de tweede helft van 2016 als optie beschikbaar voor de 3-fase UPS’en van Schneider Electric, waaronder de Symmetra MW, Galaxy 7000 en Galaxy VM modellen. Naar verwachting is de optie in de loop van 2017 beschikbaar voor het merendeel van de 3-fase producten van het bedrijf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1

Batterijverordening blijkt ambitieuzer op recycling dan voorgesteld

Batterijverordening blijkt ambitieuzer op recycling dan voorgesteld

De Europese Raad heeft goedkeuring gegeven voor een verordening voor de batterijmarkt in de EU. De nieuwe wetgeving treedt binnen enkele weken in werking. De nieuwe regels hebben als doel een circulaire economie te bevorderen door het reguleren van alle soorten batterijen gedurende hun levenscyclus.

Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

Elinex levert een nieuwe noodstroom oplossing aan Serverius datacenters

ELINEX Power Solutions heeft vorige week een overeenkomst bereikt met datacenter Serverius voor het creëren van een nieuwe beveiligde B-feed in hun datacenter in Dronten, om een volledig onafhankelijke stroomback-up te garanderen.