Schneider Electric gaat UPS’en voorzien van Li-ion accu’s

Schneider Electric gaat zijn UPS-reeks optioneel leveren met lithium-ion (Li-ion) accu’s. Het gebruik van Li-ion accu's biedt verschillende voordelen ten opzichte van loodaccu's, waaronder een langere levensduur, de mogelijkheid dezelfde capaciteit onder te brengen in een kleinere vormfactor en het mindere onderhoud dat zij vereisen.

schneider-electric-galaxy-vm Op dit moment maken UPS’en over het algemeen gebruikt van loodaccu’s. Deze accu's zijn echter zwaar. Door gebruik te maken van Li-ion accu's kan Schneider Electric het gewicht van de UPS ten opzichte van andere modellen dan ook terugdringen. Daarnaast nemen de Li-ion accu's minder ruimte in beslag dan de traditionele loodaccu’s, aangezien de capaciteit van een loodaccu kan worden ondergebracht in Li-ion batterij die maar liefst drie keer kleiner is. Tot slot produceren Li-ion accu's minder warmte.

Langere levensduur

Een ander belangrijk voordeel van Li-ion accu's ten opzichte van loodaccu’s is de langere levensduur. Doordat de accu’s langer meegaan hoeven deze minder vaak te worden vervangen, wat niet alleen in aanschafkosten scheelt maar ook de onderhoudsfrequentie en daarmee -kosten terugdringt.

Schneider Electric stelt dan ook dat het gebruik van Li-ion accu's in eerste instantie dan ook een grotere investering vereist dan loodaccu’s, maar de besparing op de Total Cost of Ownership (TCO) gedurende de levensfase van de UPS kan oplopen tot 40%.

Beschikbaarheid

De Li-ion accu's zijn vanaf de tweede helft van 2016 als optie beschikbaar voor de 3-fase UPS’en van Schneider Electric, waaronder de Symmetra MW, Galaxy 7000 en Galaxy VM modellen. Naar verwachting is de optie in de loop van 2017 beschikbaar voor het merendeel van de 3-fase producten van het bedrijf.

Dossiers
Meer over
Lees ook
LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

Datacenterspecialist LCL is het eerste datacenterbedrijf in België dat biobrandstof, meer bepaald HVO100, gaat gebruiken voor zijn noodgeneratoren. Deze brandstof zal in eerste instantie in één van de datacenters gebruikt worden.

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

De Extinguishing Section van Euralarm heeft een richtlijn gepubliceerd over geïntegreerde brandbeveiligingsoplossingen voor lithium-ion batterijen. Deze nieuwe Euralarm-leidraad geeft informatie over de kwesties in verband met het gebruik van lithium-ion batterijen, hoe branden in batterijen ontstaan en hoe ze kunnen worden opgespoord, beheerst, o1

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.