RackBuilder Plus geeft real-time inzicht in gezondheid van datacenter

ManageEngine lanceert RackBuilder Plus, software die datacenterbeheerders een realistische 3D-beeld geeft van hun datacenter. De software stelt beheerders in staat de gezondheid van hun datacenter in real-time te bekijken.

De software is bedoeld om datacenterbeheerders tijd te besparen. Door een volledig inventarisatie te leveren van het datacenter verbeterd de oplossing daarnaast facilitair management. De software maakt allerlei details inzichtelijk over racks, vloeren en aanwezige apparatuur.

Drag & drop

Het gebruik van RackBuilder Plus is erg eenvoudig. Gebruikers slepen simpelweg apparaten in een rack om deze te vullen. Zodra de rack is opgebouwd kan deze met de muis naar de datacentervloer worden gesleept. Beheerders kunnen dan ook zonder veel uitleg direct aan de slag met de oplossing.

Naast het monitoren van de gezondheid van het datacenter kunnen IT-beheerders RackBuilder Plus ook inzetten om het gebruik van beschikbare capaciteit te maximaliseren. Zo maakt de tool inzichtelijke welke ruimte er nog per rack of per datavloer beschikbaar is.

Beschikbaarheid

RackBuilder Plus is per direct beschikbaar.

 
Lees ook
Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Startup Exowatt wil AI-datacenters van hernieuwbare energie voorzien

Het Amerikaanse bedrijf Exowatt belooft elektriciteit te leveren tegen een prijs van 0,01 dollar per kilowattuur, of zelfs minder, voor datacenters en kunstmatige intelligentie (AI). Deze ambitie wordt ondersteund door investeerders zoals Sam Altman (van OpenAI), Andreessen Horowitz en Atomic.

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.