RackBuilder Plus geeft real-time inzicht in gezondheid van datacenter

ManageEngine lanceert RackBuilder Plus, software die datacenterbeheerders een realistische 3D-beeld geeft van hun datacenter. De software stelt beheerders in staat de gezondheid van hun datacenter in real-time te bekijken.

De software is bedoeld om datacenterbeheerders tijd te besparen. Door een volledig inventarisatie te leveren van het datacenter verbeterd de oplossing daarnaast facilitair management. De software maakt allerlei details inzichtelijk over racks, vloeren en aanwezige apparatuur.

Drag & drop

Het gebruik van RackBuilder Plus is erg eenvoudig. Gebruikers slepen simpelweg apparaten in een rack om deze te vullen. Zodra de rack is opgebouwd kan deze met de muis naar de datacentervloer worden gesleept. Beheerders kunnen dan ook zonder veel uitleg direct aan de slag met de oplossing.

Naast het monitoren van de gezondheid van het datacenter kunnen IT-beheerders RackBuilder Plus ook inzetten om het gebruik van beschikbare capaciteit te maximaliseren. Zo maakt de tool inzichtelijke welke ruimte er nog per rack of per datavloer beschikbaar is.

Beschikbaarheid

RackBuilder Plus is per direct beschikbaar.

 
Lees ook
Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Als onderdeel van een een langer lopende samenwerking tussen Allegro Packets en Keysight is nu opnieuw een gezamenlijke oplossing ontwikkeld. Het resultaat is de integratie van de Keysight Hawkeye Agent in de Allegro Network Multimeter als onderdeel van release 4.1.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.