KyotoCooling: ‘Nortek Air Solutions schendt patent met warmtewiel’

kyotocooling

Air Enterprises, het bedrijf dat de koeloplossingen van het Nederlandse KyotoCooling levert op de Amerikaanse markt, daagt concurrent Nortek Air Solutions voor de rechter. Nortek Air Solutions zou met een warmtewiel inbreuk maken op een patent van KyotoCooling.

“Air Enterprises is de exclusieve licentiehouder van KyotoCooling’s technologie in de Verenigde Staten. Wij voelen ons dan ook genoodzaakt onze rechten daadkrachtig te verdedigen indien concurrenten met warmtewieloplossingen inbreuk maken”, zegt Joe Miketa, CEO van Air Enterprises.

Cool3

De zaak draait op Cool3, een indirecte koelunit van Nortek waarin volgens KyotoCooling  en Air Enterprises een warmtewiel wordt gebruikt die inbreuk maakt op een patent van KyotoCooling (US Patent 7,753,766). Een warmtewiel is warmtewisselsysteem waarmee warmte kan worden teruggewonnen uit ventilatielucht. Het warmtewiel bevindt zich doorgaans in de ventilatieunit en bestaat uit een groot aantal lamellen die warmte of koude kunnen opnemen en afstaan.

Mark DeVincent, directeur van Nortek Air Solutions, ontkent in een verklaring dat het bedrijf inbreuk maakt op het patent van KyotoCooling. DeVincent stelt dat het warmtewiel in kwestie is ontwikkeld op basis van warmteterugwintechnologie die in eerdere versies van de producten van Nortek zijn gebruikt. De directeur noemt de aanklacht dan ook ongegrond.

Meer over
Lees ook
STULZ lanceert koeldistributie-unit CyberCool CMU

STULZ lanceert koeldistributie-unit CyberCool CMU

STULZ heeft de lancering aangekondigd van CyberCool CMU - een innovatieve nieuwe koeldistributie-unit voor koelvloeistoffen (CDU). De CyberCool CMU is speciaal ontworpen om de efficiëntie van de warmte-uitwisseling in vloeistofkoeling oplossingen te maximaliseren.

Innovatieve vloeistofkoeling met stikstof

Innovatieve vloeistofkoeling met stikstof

Een recent artikel op Tom's Hardware benadrukt de opmerkelijke prestatieverbeteringen die zijn bereikt door een M4 iPad Pro te koelen met vloeibare stikstof. Deze extreme koelmethode wordt doorgaans gebruikt bij het ‘over-clocken’ van game computers.

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.