STULZ lanceert koeldistributie-unit CyberCool CMU

csm_liquid_cooling_600400

STULZ heeft de lancering aangekondigd van CyberCool CMU - een innovatieve nieuwe koeldistributie-unit voor koelvloeistoffen (CDU). De CyberCool CMU is speciaal ontworpen om de efficiëntie van de warmte-uitwisseling in vloeistofkoeling oplossingen te maximaliseren. De CyberCool CMU is gelanceerd op de Data Centre World Frankfurt 2024. De CyberCool CMU biedt toonaangevende energiezuinigheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid in een compacte vormgeving. Bovendien maakt deze CMU een nauwkeurige regeling van een volledig vloeistofkoelsysteem mogelijk.

"De snelle vooruitgang van zeer krachtige computers, kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) heeft geleid tot een enorme toename van de vermogensdichtheid van datacenterracks en -servers," aldus Joerg Desler, Global Director Technology bij STULZ. "Naar verwachting zullen centrale verwerkingseenheden (CPU's) en grafische verwerkingseenheden (GPU's) de komende jaren een vermogen van meer dan 1000 W per processor nodig hebben. Deze verwerkingseisen stellen enorme eisen aan de koelsystemen van datacenters. Waar vloeistofkoeling eerst nog een optie was, wordt het nu razendsnel een bittere noodzaak."

De CyberCool CMU is ontwikkeld om de warmte-uitwisseling te maximaliseren door het facilitaire watersysteem (FWS) en het technologische koelsysteem (TCS) van een vloeistofkoelsysteem te isoleren. Dit vermindert het risico op kruisbesmetting en lekken aanzienlijk, wat de algehele betrouwbaarheid vergroot. De CyberCool CMU biedt tevens nauwkeurige controle over elke kant van het koelsysteem, waardoor een beter beheer van koelvloeistof debieten, temperaturen en druk mogelijk is. En dit komt de algehele efficiëntie van het systeem ten goede. De CyberCool CMU is nauwkeurig ontworpen en daardoor regelt hij nauwkeurig de toevoertemperatuur en het debiet van het koelvloeistoffen met minimaal stroomverbruik.

De CyberCool CMU bestaat uit waterpompen, platenwarmtewisselaars, waterkleppen en controllers van topkwaliteit en biedt een betrouwbare en efficiënte toevoer van koelvloeistof. De hoge kwaliteit van de koelvloeistof wordt gegarandeerd door roestvrijstalen sanitaire pijpleidingen. Om de systeemcompatibiliteit te verbeteren, biedt de unit een reeks structurele, elektrische en besturingsopties, zoals de flexibiliteit om tegemoet te komen aan klantspecifieke configuraties en belastingen. Naast een reeks standaardconfiguraties en -capaciteiten biedt deze nieuwe productlijn van STULZ een hoge mate van aanpasbaarheid aan specifieke behoeften op de DLC-markt.

Datacenters staan onder toenemende druk om duurzamer te worden. Daarom is de CyberCool CMU speciaal ontworpen om naadloos te integreren met aanvullende STULZ A/C-producten. Hierdoor ontstaat een efficiënte systeemoplossing en worden de ASHRAE-richtlijnen voor specificaties voor waterkoeling nageleefd. Om aan de hoogste normen van bruikbaarheid en betrouwbaarheid te voldoen, zijn de software en hardware van de CyberCool CMU perfect afgestemd op elke oplossing voor vloeistofkoeling en biedt het intuïtieve touchscreendisplay een overzichtelijke menunavigatie. Pompen met meerdere variabele toerentallen passen zich aan de vereiste vloeistofdebieten aan, verhogen de energie-efficiëntie en zorgen voor ingebouwde redundantie.

Meer over
Lees ook
Innovatieve vloeistofkoeling met stikstof

Innovatieve vloeistofkoeling met stikstof

Een recent artikel op Tom's Hardware benadrukt de opmerkelijke prestatieverbeteringen die zijn bereikt door een M4 iPad Pro te koelen met vloeibare stikstof. Deze extreme koelmethode wordt doorgaans gebruikt bij het ‘over-clocken’ van game computers.

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.