Kunstenaar brengt onzichtbare infrastructuur in datacenters in beeld

InternetMachine01-web

Datacenters zijn interessante faciliteiten. Dit een mening die ook de artiest Timo Arnal deelt. Arnal demonstreert het visuele aspect van datacenters op een video-installatie die is uitgerust met drie verschillende schermen. De installatie is te zien op Big Bang Data, een tentoonstelling in Barcelona.

Arnal heeft een flinke hoeveelheid beeldmateriaal geschoten bij een datacenter van Telefonica in het Spaanse Alcalà de Heneras, in de omgeving van de hoofdstad Madrid. Op basis van deze beelden heeft de kunstenaar een 3D-film gemaakt over het visuele aspect van datacenters.

Internet machine

De demonstratie heeft de titel 'Internet machine' gekregen en toont de onzichtbare infrastructuur achter het internet. De kunstenaar wil met zijn demonstratie zichtbaar maken welke machines een cruciale rol spelen bij de cloud en het internet dat wij vandaag de dag kennen.

De installatie waarop het project wordt vertoond is voorzien van drie 4K-schermen. 4K-schermen die op consumenten zijn gericht hebben op dit moment een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dit wijkt af van de industriestandaard, die stelt dat 4K een resolutie van 4096 x 2160 pixels geeft.

Bron: DatacenterKnowledge

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)