Kunstenaar brengt onzichtbare infrastructuur in datacenters in beeld

InternetMachine01-web

Datacenters zijn interessante faciliteiten. Dit een mening die ook de artiest Timo Arnal deelt. Arnal demonstreert het visuele aspect van datacenters op een video-installatie die is uitgerust met drie verschillende schermen. De installatie is te zien op Big Bang Data, een tentoonstelling in Barcelona.

Arnal heeft een flinke hoeveelheid beeldmateriaal geschoten bij een datacenter van Telefonica in het Spaanse Alcalà de Heneras, in de omgeving van de hoofdstad Madrid. Op basis van deze beelden heeft de kunstenaar een 3D-film gemaakt over het visuele aspect van datacenters.

Internet machine

De demonstratie heeft de titel 'Internet machine' gekregen en toont de onzichtbare infrastructuur achter het internet. De kunstenaar wil met zijn demonstratie zichtbaar maken welke machines een cruciale rol spelen bij de cloud en het internet dat wij vandaag de dag kennen.

De installatie waarop het project wordt vertoond is voorzien van drie 4K-schermen. 4K-schermen die op consumenten zijn gericht hebben op dit moment een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Dit wijkt af van de industriestandaard, die stelt dat 4K een resolutie van 4096 x 2160 pixels geeft.

Bron: DatacenterKnowledge

Meer over
Lees ook
Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.