ITB2 Datacenters ontvangt ISO 14001 certificering voor datacenter Apeldoorn

itb2-apeldoorn

ITB2 Datacenters heeft een ISO 14001 Milieumanagement certificering ontvangen voor zijn datacenter in Apeldoorn. ISO 14001 is een internationaal erkende milieucertificering, waarbij alle processen binnen een organisatie worden onderzocht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

De certificering is verstrekt door DEKRA, die een audit heeft uitgevoerd bij het Apeldoornse datacenter. Organisatietechnische maatregelen die ITB2 Datacenters heeft genomen om milieuvriendelijk te kunnen opereren zijn hierbij beoordeeld. Daarnaast is onderzocht of de organisatieprocessen binnen het bedrijf erop zijn ingericht om eenvoudig te kunnen opereren volgens normeringen binnen de milieuwetgeving.

De ISO 14001-certificering ligt in het verlengde van ISO 9001. ISO 14001 stelt op het gebied van milieu aanvullende eisen op ISO 9001. ITB2 Datacenters heeft op basis van de externe audits daarom ook de ISO 9001 certificering ontvangen. Daarnaast heeft het bedrijf de processen met betrekking tot informatiebeveiliging via een audit laten beoordelen. Hiervoor heeft het bedrijf een ISO 27001 certificering ontvangen.

Lees ook
Dutch Datacenter Index september 2020

Dutch Datacenter Index september 2020

Gedurende de zomer is de indruk bevestigd dat de impact van Covid-19 op de datacenteractiviteit beperkt blijft. Toch zien we dat er aanhoudende zorgen zijn over de liquiditeit van klanten, en houden single tenant-datacenters de hand op de knip.

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv lanceert monitoringoplossing met krachtige mogelijkheden voor kleine en middelgrote edge-datacenters

Vertiv, wereldwijd leverancier van kritieke digitale infrastructuur- en continuïteitsoplossingen, lanceert Vertiv™ Environet™ Alert. Deze nieuwe softwareoplossing biedt grootzakelijke infrastructuurmonitoring- en beheer-mogelijkheden voor kleine datacenters en edge-omgevingen. Vertiv™ Environet™ Alert is wereldwijd beschikbaar

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Monitor eenvoudig temperaturen met zelfklevende labels

Brady biedt nieuwe RFID-temperatuurlabels aan die draadloze temperatuurmeting en -monitoring mogelijk maken voor een uitgebreid assortiment aan toestellen, apparatuur, machines, rekken, kabels en constructies. De flexibele, slimme temperatuurdetectielabels kunnen op vrijwel elk oppervlak worden aangebracht ter ondersteuning van een geïnformeerde, proactieve...