ITB2 Datacenters ontvangt ISO 14001 certificering voor datacenter Apeldoorn

itb2-apeldoorn

ITB2 Datacenters heeft een ISO 14001 Milieumanagement certificering ontvangen voor zijn datacenter in Apeldoorn. ISO 14001 is een internationaal erkende milieucertificering, waarbij alle processen binnen een organisatie worden onderzocht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

De certificering is verstrekt door DEKRA, die een audit heeft uitgevoerd bij het Apeldoornse datacenter. Organisatietechnische maatregelen die ITB2 Datacenters heeft genomen om milieuvriendelijk te kunnen opereren zijn hierbij beoordeeld. Daarnaast is onderzocht of de organisatieprocessen binnen het bedrijf erop zijn ingericht om eenvoudig te kunnen opereren volgens normeringen binnen de milieuwetgeving.

De ISO 14001-certificering ligt in het verlengde van ISO 9001. ISO 14001 stelt op het gebied van milieu aanvullende eisen op ISO 9001. ITB2 Datacenters heeft op basis van de externe audits daarom ook de ISO 9001 certificering ontvangen. Daarnaast heeft het bedrijf de processen met betrekking tot informatiebeveiliging via een audit laten beoordelen. Hiervoor heeft het bedrijf een ISO 27001 certificering ontvangen.

Lees ook
Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Dennis Snijder van NDIX blikt terug op de afgelopen 10 jaar

Datacenterworks bestaat tien jaar. Reden om de website onderhanden te nemen en stil te staan bij de vraag wat er in die periode zoal is veranderd. Daarvoor is gesproken met Dennis Snijder van NDIX.

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

Oproep tot registratie en controle van highend AI chips kan grote gevolgen hebben voor datacenters

In een recent rapport van de Universiteit van Cambridge wordt gepleit voor het reguleren van de uitlevering van highend AI-chips. Het gaat onder meer om een voorstel om deze chips te taggen en te registreren, wat implicaties kan hebben voor de werking en toegankelijkheid van datacenters wereldwijd. Het rapport, getiteld "Computing Power and the Go1

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC wil nieuw datacenter bouwen in Frankfurt

NorthC is van plan een nieuw datacenter te bouwen in Frankfurt. De aanbieder van colocatie datacenters breidt nu ook zijn managementteam uit. Naast strategie-uitbreiding, groeiversnelling en colocatiediensten wil het bedrijf in de toekomst ook hybride cloud- en connectiviteitsoplossingen kunnen aanbieden.