ITB2 Datacenters ontvangt ISO 14001 certificering voor datacenter Apeldoorn

itb2-apeldoorn

ITB2 Datacenters heeft een ISO 14001 Milieumanagement certificering ontvangen voor zijn datacenter in Apeldoorn. ISO 14001 is een internationaal erkende milieucertificering, waarbij alle processen binnen een organisatie worden onderzocht op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

De certificering is verstrekt door DEKRA, die een audit heeft uitgevoerd bij het Apeldoornse datacenter. Organisatietechnische maatregelen die ITB2 Datacenters heeft genomen om milieuvriendelijk te kunnen opereren zijn hierbij beoordeeld. Daarnaast is onderzocht of de organisatieprocessen binnen het bedrijf erop zijn ingericht om eenvoudig te kunnen opereren volgens normeringen binnen de milieuwetgeving.

De ISO 14001-certificering ligt in het verlengde van ISO 9001. ISO 14001 stelt op het gebied van milieu aanvullende eisen op ISO 9001. ITB2 Datacenters heeft op basis van de externe audits daarom ook de ISO 9001 certificering ontvangen. Daarnaast heeft het bedrijf de processen met betrekking tot informatiebeveiliging via een audit laten beoordelen. Hiervoor heeft het bedrijf een ISO 27001 certificering ontvangen.

Lees ook
Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

Restwarmte van universitaire supercomputer verwarmt woningen in Schotland

In het Schotse Edinburgh wordt een systeem getest om te onderzoeken of de restwarmte van een groot computercentrum kan worden opgeslagen in ongebruikte mijnwerken, om vervolgens gebruikt te worden om huizen te verwarmen.

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

LCL behaalt als eerste Belgische datacenter medaille voor duurzaamheid van EcoVadis

Het Belgische datacenterbedrijf LCL heeft een gouden medaille ontvangen van EcoVadis, een organisatie die de duurzaamheidsprestaties van bedrijven beoordeelt. LCL heeft deze erkenning verdiend door goede scores te behalen op vier duurzaamheidsthema's: milieu, ethiek, arbeid en mensenrechten, en duurzame inkoop.

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

Virginia keurt een van 's werelds grootste datacenterprojecten goed

In de Amerikaanse staat Virginia is groen licht gegeven voor de bouw van een van de grootste datacenter-campussen ter wereld. Dit besluit is genomen door de bestuurders van Prince William County in Noord-Virginia, na een openbare hoorzitting die meer dan 24 uur in beslag nam.