Intel: ‘Populariteit mobiel internet drijft verkoop van servers aan’

intel-xeon-e7-v3

Intel verwacht in het derde kwartaal meer te verkopen dan analisten vooraf hebben voorspeld. De groeiende vraag naar capaciteit in datacenters door de groeiende populariteit van mobiel internet zal de vraag naar servers fors aandrijven. Het serversegment compenseert hierdoor de teruglopende cijfers in de PC divisie van Intel.

Dit meldt Bloomberg. Het Amerikaanse IT-bedrijf verwacht in het derde kwartaal een omzet te draaien van 14,3 miljard dollar. Dit is meer dan de 14 miljard dollar die analisten eerder hadden voorspeld. Intel verwacht op processors voor servers een marge van ongeveer 63% te gaan draaien. Ook dit is hoger dan de 61,2% die analisten eerder hadden voorspeld.

Intel heeft maar liefst 99% van de markt voor serverchips in handen. De cijfers van het bedrijf geven dan ook een goede indicatie van de ontwikkelingen op de servermarkt.

Lees ook
Zweedse startup wil serie souvereign datacenters in Europa bouwen

Zweedse startup wil serie souvereign datacenters in Europa bouwen

Een Zweedse startup die luistert naar de naam Evroc heeft plannen om een serie datacenters in Europa te bouwen die inspelen op de toenemende behoefte aan sovereign cloud- en andere IT-voorzieningen. Hiermee worden datacenters bedoeld die zowel wat betreft technische als IT-infrastructuur Europees zijn, waarbij de data en applicaties gehost worden1

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Met de opkomst van trends als AI krijgen datacenters plotsklaps te maken met een hele nieuwe categorie aan hardware. Systemen die ook andere energieprofielen kennen dan standaard servers en die bovendien gebruik maken van nieuwe componenten. Zoals DPU’s.

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

‘Energiegebruik servers kan drastisch omlaag’

De Nederlandse Save Energy Foundation is niet de enige partij die van mening is dat het energieverbruik van servers in datacenters for omlaag kan. Ook het Uptime Institute heeft onderzoek gedaan naar het elektriciteitsverbruik van servers in relatie tot hun belasting met IT-workloads.