Intel: ‘Populariteit mobiel internet drijft verkoop van servers aan’

intel-xeon-e7-v3

Intel verwacht in het derde kwartaal meer te verkopen dan analisten vooraf hebben voorspeld. De groeiende vraag naar capaciteit in datacenters door de groeiende populariteit van mobiel internet zal de vraag naar servers fors aandrijven. Het serversegment compenseert hierdoor de teruglopende cijfers in de PC divisie van Intel.

Dit meldt Bloomberg. Het Amerikaanse IT-bedrijf verwacht in het derde kwartaal een omzet te draaien van 14,3 miljard dollar. Dit is meer dan de 14 miljard dollar die analisten eerder hadden voorspeld. Intel verwacht op processors voor servers een marge van ongeveer 63% te gaan draaien. Ook dit is hoger dan de 61,2% die analisten eerder hadden voorspeld.

Intel heeft maar liefst 99% van de markt voor serverchips in handen. De cijfers van het bedrijf geven dan ook een goede indicatie van de ontwikkelingen op de servermarkt.

Lees ook
Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

Onder invloed van AI groeien server-verkopen enorm

De verkopen van servers die worden in gezet voor AI-toepassingen vertonen een enorme groei. Volgens onderzoeksbureau TrendForce gaat het dit jaar alleen al om een toename van 34 procent. Aan datacenters de taak om al deze apparatuur een plekje te geven.

Ook in de VS maakt men zich zorgen over het ‘verrommelen’ van het landschap door datacenters

Ook in de VS maakt men zich zorgen over het ‘verrommelen’ van het landschap door datacenters

Wie denkt dat de problemen die veel mensen hebben met “blokkendozen” in de weilanden van ons land een typisch Nederlands fenomeen is, heeft het mis. Zelfs in een land als de Verenigde Staten waar men het kapitalisme zo’n beetje uitgevonden lijkt te hebben, hebben steeds meer mensen moeite met de komst van kolossale datacenters die het cultuurlands1

Onderzoek JLL: ‘Opnieuw recordjaar voor de belangrijkste datacenterlocaties in Europa’

Onderzoek JLL: ‘Opnieuw recordjaar voor de belangrijkste datacenterlocaties in Europa’

De Europese Tier I-markten van Frankfurt, Londen, Amsterdam, Parijs en Dublin hebben de afgelopen zeven jaar een ongekende groei doorgemaakt. Onderzoeksbureau JLL voorspelt dat de totale marktomvang van de Tier I-markten dit jaar met 17% zal groeien, een extra 432MW. Waarmee 2023 opnieuw een recordjaar wordt