Intel: ‘Populariteit mobiel internet drijft verkoop van servers aan’

intel-xeon-e7-v3

Intel verwacht in het derde kwartaal meer te verkopen dan analisten vooraf hebben voorspeld. De groeiende vraag naar capaciteit in datacenters door de groeiende populariteit van mobiel internet zal de vraag naar servers fors aandrijven. Het serversegment compenseert hierdoor de teruglopende cijfers in de PC divisie van Intel.

Dit meldt Bloomberg. Het Amerikaanse IT-bedrijf verwacht in het derde kwartaal een omzet te draaien van 14,3 miljard dollar. Dit is meer dan de 14 miljard dollar die analisten eerder hadden voorspeld. Intel verwacht op processors voor servers een marge van ongeveer 63% te gaan draaien. Ook dit is hoger dan de 61,2% die analisten eerder hadden voorspeld.

Intel heeft maar liefst 99% van de markt voor serverchips in handen. De cijfers van het bedrijf geven dan ook een goede indicatie van de ontwikkelingen op de servermarkt.

Lees ook
Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Bescheiden groei Europese datacentersector in tweede kwartaal

Dat meldt Kevin Restivo van CBRE op LinkedIn. “In het tweede kwartaal was er een bescheiden stijging in de opname (54 MW) en het nieuwe aanbod (33 MW) op de primaire en secundaire colocatiedatacentermarkten van Europa”, schrijft hij.

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1