Intel neemt Altera over

Intel neemt branchegenoot Altera over voor 16,7 miljard dollar. Intel wil de chiptechnologieën en -productieprocessen van beide bedrijven gaan combineren. Het bedrijf wil zich gaan richten op chips voor servers en het Internet of Things.

Al jaren produceert Intel voor Altera chips. Deze samenwerking leidt nu dus tot een overname van Altera, dat een zakelijke divisie wordt van Intel. Altera levert zelf field-programmable gate arrays (FPGA, technologie waarmee chips kunnen worden geconfigureerd door klanten. Intel heeft al aangekondigd de ARM-gebaseerde producten van Altera en diens power management producten te blijven ondersteunen.

Dossiers
Lees ook
CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

CEDaCI Circular Economy-ready Server opgenomen in OCP-database

Het CEDaCI-project waaraan onder andere Green IT Amsterdam en later SDIA deelnamen, begint een stevige impact op de verduurzaming van datacenters te krijgen. Het Circular Economy-ready Server-ontwerp van het CEDaCI-project is deze zomer namelijk opgenomen in de bekende Open Compute Project (OCP) database.

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energiebedrijf Energy21 verstevigt positie met overnames van twee softwareleveranciers

Energy21, een speler op de Europese energiemarkt, heeft haar marktpositie aanzienlijk versterkt door de strategische overnames van twee softwareleveranciers, Ecedo en Jules. Met deze acquisities zet Energy21 een stap in het uitbreiden van haar dienstenaanbod en verstevigt ze haar rol als technologiepartner voor Europese energiebedrijven en energie1

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network neemt NDIX over

Relined Fiber Network, de leverancier van glasvezelverbindingen in Noordwest-Europa, neemt NDIX over. De overname geeft Relined en NDIX een stevige basis voor verdere groei van connectiviteitsdiensten binnen de zakelijk markt.