Intel neemt Altera over

Intel neemt branchegenoot Altera over voor 16,7 miljard dollar. Intel wil de chiptechnologieën en -productieprocessen van beide bedrijven gaan combineren. Het bedrijf wil zich gaan richten op chips voor servers en het Internet of Things.

Al jaren produceert Intel voor Altera chips. Deze samenwerking leidt nu dus tot een overname van Altera, dat een zakelijke divisie wordt van Intel. Altera levert zelf field-programmable gate arrays (FPGA, technologie waarmee chips kunnen worden geconfigureerd door klanten. Intel heeft al aangekondigd de ARM-gebaseerde producten van Altera en diens power management producten te blijven ondersteunen.

Dossiers
Lees ook
NorthC Group zet Europese expansie door met vierde datacenter in Zwitserland

NorthC Group zet Europese expansie door met vierde datacenter in Zwitserland

NorthC Group zet zijn expansie in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) door met de overname van een datacenter in Winterthur (nabij Zürich). Hiermee komt het aantal NorthC datacenters in Zwitserland op vier, na de overname van drie datacenters van Netrics, in april 2022.

Frans digital twin-pionier overgenomen

Frans digital twin-pionier overgenomen

Keysight Technologies, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd in het ontwikkelen en verkopen van test- en meetapparatuur voor elektronische systemen, heeft de Franse pionier op het gebied van digital twins ESI Group overgenomen.

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Datacenters krijgen te maken met nieuw type processor: DPU’s

Met de opkomst van trends als AI krijgen datacenters plotsklaps te maken met een hele nieuwe categorie aan hardware. Systemen die ook andere energieprofielen kennen dan standaard servers en die bovendien gebruik maken van nieuwe componenten. Zoals DPU’s.