Intel neemt Altera over

Intel neemt branchegenoot Altera over voor 16,7 miljard dollar. Intel wil de chiptechnologieën en -productieprocessen van beide bedrijven gaan combineren. Het bedrijf wil zich gaan richten op chips voor servers en het Internet of Things.

Al jaren produceert Intel voor Altera chips. Deze samenwerking leidt nu dus tot een overname van Altera, dat een zakelijke divisie wordt van Intel. Altera levert zelf field-programmable gate arrays (FPGA, technologie waarmee chips kunnen worden geconfigureerd door klanten. Intel heeft al aangekondigd de ARM-gebaseerde producten van Altera en diens power management producten te blijven ondersteunen.

Dossiers
Lees ook
Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Hoe gaan we om met 80 kW racks?

Het ontwikkelen van een datacenter rack dat 80 kW aan elektrisch vermogen nodig heeft, is een ingrijpende technische uitdaging die zowel nieuwe mogelijkheden als beperkingen met zich meebrengt. In Nederland lijkt zo’n rack wellicht (nog?) Ondenkbaar, maar op Reddit wordt hierover een interessante discussie gevoerd, voornamelijk door Amerikaanse da1

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox EMEA overgenomen door Syntagma Capital

Lennox International heeft de details bekend gemaakt van een overeenkomst om de commerciële HVAC- en koelactiviteiten van Lennox EMEA af te stoten. Syntagma Capital, een Europese private onderneming, zal de activa van Lennox in EMEA overnemen.

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren overgenomen

DIF, een Nederlandse investeerder in kritieke infrastructuren als telecommunicatie maar bijvoorbeeld ook fabrikanten van batterijen, is overgenomen door CVC Capital Partners.