Google sluit megadeal voor duurzame energie

windmolens

Google maakt bekend contracten te hebben afgesloten voor 842 megawatts aan duurzame energie. De energie wordt gebruikt om dat datacenters van het bedrijf aan te drijven.

De Amerikaanse IT-gigant claimt dat het gaat om de grootste aankoop van duurzame energie van een niet-nutsbedrijf ooit. Het gaat om zowel windenergie als zonne-energie. De totale hoeveelheid duurzame energie die het bedrijf afneemt komt hiermee uit op ruim 2 gigawatts.

Zes deals

Het bedrijf heeft in totaal zes verschillende deals gesloten, waarvan vier in de Verenigde Staten, één in Chili en één in Zweden. Het bedrijf koopt:

  • 61 megawatts in de VS van Duke Energy
  • 200 megawatts in de VS van RES Americas
  • 200 megawatts in de VS van EDF Renewable Energy
  • 225 megawatts in de VS van Invenergy
  • 80 megawatts in Chili van Acciona Energia
  • 76 megawatts in Zweden van Eolus Vind

Het gaat om langetermijncontracten die een looptijd hebben van 10 tot 20 jaar. Google stelt met de contracten niet alleen de impact op het milieu van haar bedrijfsvoering terug te dringen, maar zich ook voor langere tijd te verzekeren van energieleveranties tegen een aantrekkelijk tarief.

Dossiers
Lees ook
Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Netwerkarchitectuur heeft grote invloed op duurzaamheid

Hebben de keuzes die we in het datacenter maken ten aanzien van connectiviteit invloed op het energiegebruik van een netwerkinfrastructuur? Jazeker, zegt Simone Vieira, Director Systems Engineering Europe Building & Data Center Connectivity bij CommScope. We spraken haar onlangs tijdens een gebruikersbijeenkomst van het concern.

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL past HVO als brandstof toe voor backup power

LCL Data Centers, exploitant van vijf datacenters in België, heeft een nieuwe 13,5 MVA noodstroomoplossing in gebruik genomen in haar LCL Brussels-West datacenter in Aalst. Deze installatie werkt exclusief op 100 procent ‘hydrotreated vegetable oil’ (HVO) brandstof. Daarmee is deze faciliteit het eerste datacenter in België dat biobrandstoffen geb1

Onderzoek ISG: Britse datacenters hebben veel last van stijgende energiekosten en Brexit

Onderzoek ISG: Britse datacenters hebben veel last van stijgende energiekosten en Brexit

Stijgende energiekosten en de aanhoudende gevolgen van het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten, hebben een grote impact gehad op de outsourcingmarkt voor private/hybride cloud-datacenters vin de UK. Dat is een van de conclusies van een nieuw onderzoeksrapport dat is gepubliceerd door Information Services Group (ISG)1