<


Gartner brengt leiders in DCIM-markt in kaart in Magic Quadrant

Gartner publiceert de eerste Magic Quadrant voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Het bedrijf brengt in de Magic Quadrant de markt en posities van belangrijke spelers in de DCIM-markt in kaart.

Het onderzoeksbureau definieert DCIM als tools die datacenterresources en het energieverbruik van zowel IT als faciliteiten (en onderdelen daarvan) helpen te monitoren, meten, beheren en controleren. Gartner verwacht dat DCIM steeds meer aan terrein gaat winnen. Naar verwachting gebruikt 60% van de grotere datacenters in de Verenigde Staten in 2017 DCIM-tools.

Het bedrijf plaatst vier bedrijven in het leiderskwadrant van de Magic Quadrant. Het gaat om Schneider Electric, Emerson Network Power, CA Technologies en Nlyte Software. Schneider Electric, Emerson Network Power en CA Technologies zijn allen grootschalige IT-bedrijven die ook allerlei diensten bij de DCIM-markt leveren. De startup Nlyte Software is hierop een uitzondering en richt zich uitsluitend op DCIM.

Gartner-DCIM-Magic-Quadrant-2014
Dossiers
Lees ook
Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

Datacenterontwikkelingen bij BICSI’s winterconferentie

BICSI organiseert van 28 februari tot en met 4 maart de jaarlijkse winterconferentie als een virtueel evenement. Voor ontwerpers en beheerders van datacenters worden daar de belangrijkste ontwikkelingen, praktijkervaringen en trends besproken. Dit jaar eenvoudig vanuit huis op de eigen computer te volgen.

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

DatacenterWorks Expertsessie Datacenter Monitoring

Op 25 februari 2021 organiseerde DatacenterWorks in samenwerking met CloudWorks, Delta Electronics, Royal HaskoningDHV, PerfIT en onderzoeksbureau Pb7 Research een goed bezochte expertsessie over datacenter monitoring.

Panduit introduceert Edge Clips om eenvoudig kabels en leidingen te bevestigen

Panduit introduceert Edge Clips om eenvoudig kabels en leidingen te bevestigen

Panduit introduceert Edge Clips met of zonder voorgemonteerde kabelbinders, voor het eenvoudig en snel bevestigen van kabels en leidingen op paneel- en frameranden. Daarmee zijn kabels en leidingen zonder enig gereedschap parallel aan of loodrecht te bevestigen op verschillende typen panelen en frames in bijvoorbeeld auto’s, vrachtwagens, machines,...