Gartner brengt leiders in DCIM-markt in kaart in Magic Quadrant

Gartner publiceert de eerste Magic Quadrant voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Het bedrijf brengt in de Magic Quadrant de markt en posities van belangrijke spelers in de DCIM-markt in kaart.

Het onderzoeksbureau definieert DCIM als tools die datacenterresources en het energieverbruik van zowel IT als faciliteiten (en onderdelen daarvan) helpen te monitoren, meten, beheren en controleren. Gartner verwacht dat DCIM steeds meer aan terrein gaat winnen. Naar verwachting gebruikt 60% van de grotere datacenters in de Verenigde Staten in 2017 DCIM-tools.

Het bedrijf plaatst vier bedrijven in het leiderskwadrant van de Magic Quadrant. Het gaat om Schneider Electric, Emerson Network Power, CA Technologies en Nlyte Software. Schneider Electric, Emerson Network Power en CA Technologies zijn allen grootschalige IT-bedrijven die ook allerlei diensten bij de DCIM-markt leveren. De startup Nlyte Software is hierop een uitzondering en richt zich uitsluitend op DCIM.

Gartner-DCIM-Magic-Quadrant-2014
Dossiers
Lees ook
BICSI fall: op hybride wijze kennis verrijken, maar ook netwerken

BICSI fall: op hybride wijze kennis verrijken, maar ook netwerken

In lijn met de afnemende pandemierisico’s biedt BICSI haar leden en andere geïnteresseerden weer de keuze om op locatie of virtueel hun kennis over communicatie-infrastructuren te verrijken en met anderen te netwerken. Allereerst tijdens de BICSI Fall conference & Exhibition in Las Vegas, eind augustus.

Casestudy Brady:  Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Casestudy Brady: Automatiseer de tracering van voorraden in datacenters

Brady kan zijn RFID-labels volledig personaliseren zodat ze aan de behoeften van elke klant kunnen voldoen. Het on-metal L-2588-25C UHF RFID-label, met een leesbereik van 3 meter, is geschikt voor het labelen van alle servers en items met vlakke oppervlakken. Het label is voorzien van een isolatielaag om interferentie tussen metalen oppervlakken e1

Panduit EMEA Digital Forum 2021 over innovaties voor datacenters, elektrische installaties en industrienetwerken

Panduit EMEA Digital Forum 2021 over innovaties voor datacenters, elektrische installaties en industrienetwerken

Panduit organiseert op woensdag 16 juni het virtuele forum ‘We Connect.’, over innovaties voor datacenters, elektrische installaties en industrienetwerken. Tijdens een virtuele reis langs innovatiecentra van het bedrijf worden alle deelnemers geïnformeerd over infrastructuurtrends en -oplossingen.