Gartner brengt leiders in DCIM-markt in kaart in Magic Quadrant

Gartner publiceert de eerste Magic Quadrant voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Het bedrijf brengt in de Magic Quadrant de markt en posities van belangrijke spelers in de DCIM-markt in kaart.

Het onderzoeksbureau definieert DCIM als tools die datacenterresources en het energieverbruik van zowel IT als faciliteiten (en onderdelen daarvan) helpen te monitoren, meten, beheren en controleren. Gartner verwacht dat DCIM steeds meer aan terrein gaat winnen. Naar verwachting gebruikt 60% van de grotere datacenters in de Verenigde Staten in 2017 DCIM-tools.

Het bedrijf plaatst vier bedrijven in het leiderskwadrant van de Magic Quadrant. Het gaat om Schneider Electric, Emerson Network Power, CA Technologies en Nlyte Software. Schneider Electric, Emerson Network Power en CA Technologies zijn allen grootschalige IT-bedrijven die ook allerlei diensten bij de DCIM-markt leveren. De startup Nlyte Software is hierop een uitzondering en richt zich uitsluitend op DCIM.

Gartner-DCIM-Magic-Quadrant-2014
Dossiers
Lees ook
Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

Donderdag 10 maart 2022 organiseert DatacenterWorks in samenwerking met de partners All IT Rooms, Delta Electronics, Perf-it en onderzoeksbureau Pb7 Research de eerste van zes geplande Expertsessies in 2022.

R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

Iron Mountain Data Centers zocht naar een geïntegreerde oplossing om de beschikbaarheid van de grootste co-locatie datacenter van Nederland te borgen. R&M, wereldwijd actieve ontwikkelaar en aanbieder van bekabelingsystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, bood de perfecte oplossing.

Panduit introduceert SmartZone Cloud DCIM-software

Panduit introduceert SmartZone Cloud DCIM-software

Panduit introduceert de SmartZone™ Cloud DCIM-software. Dat is een webapplicatie gebaseerd op het Microsoft Azure cloud-platform voor het monitoren van alle datacenterassets, waaronder patchkasten, stroomvoorzieningen en netwerkaansluitingen