Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

patch_mapping.png

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie  bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, dankzij de opgeloste UI-problemen en verbeteringen.

De organisatie raadt iedere gebruiker aan om te upgraden naar deze nieuwe versie. Wie dit niet doet, loopt volgens medewerkers van openDCIM het risico dat een aantal essentiële functies van de applicatie mogelijk niet correct werken.

Deze nieuwe versie pakt verschillende UI-problemen aan die eerder zijn gemeld en brengt verbeteringen aan in de algehele gebruikservaring. Enkele van de belangrijkste wijzigingen zijn:

  1. Oplossen van UI-problemen met verwijdering van patchpanelvermeldingen. Gebruikers zullen nu merken dat het verwijderen van patchpanelen soepeler en foutloos verloopt. Ook het bewerken van patchpanels verloopt niet makkelijker. Hierdoor nauwkeuriger en efficiënter worden gewerkt.
  2. SQL-correctie bij nieuwe installaties. Er is een probleem opgelost waarbij gedurende de installatie geen admin-gebruiker werd aangemaakt.
  3. Er is een probleem opgelost met items die zijn afgevoerd en vervolgens opnieuw in gebruik worden genomen. Deze release zorgt ervoor dat items die eerder waren afgevoerd en later weer in gebruik zijn genomen, nu correct kunnen worden afgevoerd wanneer dat nodig is.
  4. Oplossen van UI-problemen met het selecteren van afbeeldingen voor sjablonen. Het selecteren van afbeeldingen voor sjablonen is verbeterd, waardoor het eenvoudiger wordt om visuele elementen aan uw datacenterontwerpen toe te voegen.
  5. Verbeterde API-mogelijkheden. Enkele API-routes die eerder ontbraken, zijn nu opgelost, wat ervoor zorgt dat afbeeldingen weer correct worden weergegeven in kasten.
  6. Oplossen van problemen met de Outage Simulator Report. Er is een probleem opgelost bij het selecteren van subpanelen in de Outage Simulator Report.
open dcim dc_stats.png

De container-versie van openDCIM (Docker) is al getagd en geüpload naar Docker Hub voor gebruik in gecontaineriseerde omgevingen. Daarnaast is de broncode beschikbaar op de downloads-pagina van de openDCIM-website, zodat gebruikers eenvoudig toegang hebben tot de nieuwste versie.

 

Meer over
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

“Ik ben verheugd aan te kondigen dat versie 23.01 van openDCIM nu beschikbaar is”, schrijft Scott Milliken van openDCIM in een email. openDCIM is een gratis en op open source-principes gebaseerde software-oplossing voor datacenter Infrastructure management. Milliken is werkzaam voor het Oak Ridge National Laboratory. Hij is al jaren betrokken bij1