Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

brand

De Europese brancheorganisatie voor elektronische brand- en beveiligingsindustrie Euralarm heeft een nieuwe Task Group opgericht met de focus op milieu- en duurzaamheidskwesties.

Het toenemende aantal Europese wetgevingsinitiatieven gericht op milieu en duurzaamheid als onderdeel van de Europese Green Deal heeft geleid tot de erkenning binnen Euralarm dat meer aandacht nodig is voor milieu en duurzaamheid. Daarom heeft men besloten om voor dit onderwerp een aparte werkgroep op te richten.

De startbijeenkomst van deze nieuwe Task Group werd bijgewoond door 17 experts van 14 organisaties die verschillende secties van Euralarm vertegenwoordigen. De vergadering werd voorgezeten door Christian Schmitz van Honeywell.

Het primaire doel van de werkgroep is om relevante wetgeving met betrekking tot milieu en duurzaamheid te onderzoeken en te beoordelen hoe Euralarm deze wetgeving van invloed kan zijn op de leden van de organisatie.

De werkgroep zal een breed scala aan onderwerpen behandelen. Denk aan de verordening inzake ecologisch ontwerp voor duurzame producten (ESPR), duurzaamheidsvereisten in verband met de herziening van de CPR, het digitale productpaspoort (DPP), de ecologische voetafdruk van producten (PEF), de richtlijn inzake groene claims, het recht op reparatie, mogelijke PFAS-beperkingen, RoHS, REACH en AEEA. Om overlapping te voorkomen en de resultaten te maximaliseren, zal de Task Group nauw samenwerken met de Orgalim Green Transition Working Group.

De werkzaamheden van de Task Group zullen in veel gevallen resulteren in rapportages waarin wetgeving, normen en andere technische specificaties worden samengevat, samen met een beoordeling van de mogelijke impact op Euralarm-leden. Ook onderzoekt men of Euralarm kan of moet reageren op openbare raadplegingen, standpuntbepalingen en richtlijnen.

Meer over
Lees ook
Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft belooft duurzame beterschap met Datacenter Community Pledge

Microsoft heeft in haar Datacenter Community Pledge zichzelf nieuwe verplichtingen opgelegd op het gebied van duurzaamheid en de gemeenschap in hun datacenteractiviteiten.

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Noors datacenter is tevens groene stadsruimte

Skygard introduceert een interessant datacenter in Hovinbyen in Oslo, dat technisch interessant is maar bovendien ook milieuvriendelijk is.

Gartner: "69% van de CEO's beschouwt duurzaamheid als groeikans"

Gartner: "69% van de CEO's beschouwt duurzaamheid als groeikans"

Uit een recent onderzoek van Gartner onder CEO's en senior executives blijkt dat 69% van de CEO's duurzaamheid beschouwt als een belangrijke zakelijke groeikans in 2024. Analisten zullen deze en andere trends bespreken tijdens het Gartner IT Symposium/Xpo 2024,