Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

brand

De Europese brancheorganisatie voor elektronische brand- en beveiligingsindustrie Euralarm heeft een nieuwe Task Group opgericht met de focus op milieu- en duurzaamheidskwesties.

Het toenemende aantal Europese wetgevingsinitiatieven gericht op milieu en duurzaamheid als onderdeel van de Europese Green Deal heeft geleid tot de erkenning binnen Euralarm dat meer aandacht nodig is voor milieu en duurzaamheid. Daarom heeft men besloten om voor dit onderwerp een aparte werkgroep op te richten.

De startbijeenkomst van deze nieuwe Task Group werd bijgewoond door 17 experts van 14 organisaties die verschillende secties van Euralarm vertegenwoordigen. De vergadering werd voorgezeten door Christian Schmitz van Honeywell.

Het primaire doel van de werkgroep is om relevante wetgeving met betrekking tot milieu en duurzaamheid te onderzoeken en te beoordelen hoe Euralarm deze wetgeving van invloed kan zijn op de leden van de organisatie.

De werkgroep zal een breed scala aan onderwerpen behandelen. Denk aan de verordening inzake ecologisch ontwerp voor duurzame producten (ESPR), duurzaamheidsvereisten in verband met de herziening van de CPR, het digitale productpaspoort (DPP), de ecologische voetafdruk van producten (PEF), de richtlijn inzake groene claims, het recht op reparatie, mogelijke PFAS-beperkingen, RoHS, REACH en AEEA. Om overlapping te voorkomen en de resultaten te maximaliseren, zal de Task Group nauw samenwerken met de Orgalim Green Transition Working Group.

De werkzaamheden van de Task Group zullen in veel gevallen resulteren in rapportages waarin wetgeving, normen en andere technische specificaties worden samengevat, samen met een beoordeling van de mogelijke impact op Euralarm-leden. Ook onderzoekt men of Euralarm kan of moet reageren op openbare raadplegingen, standpuntbepalingen en richtlijnen.

Meer over
Lees ook
Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

Iceberg Data Lab, een van oorsprong Franse startup, speelt een nog weinig bekende maar desondanks belangrijke rol in het verzamelen en analyseren van milieu-gerelateerde gegevens, een domein dat steeds belangrijker wordt