Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

brand

De Europese brancheorganisatie voor elektronische brand- en beveiligingsindustrie Euralarm heeft een nieuwe Task Group opgericht met de focus op milieu- en duurzaamheidskwesties.

Het toenemende aantal Europese wetgevingsinitiatieven gericht op milieu en duurzaamheid als onderdeel van de Europese Green Deal heeft geleid tot de erkenning binnen Euralarm dat meer aandacht nodig is voor milieu en duurzaamheid. Daarom heeft men besloten om voor dit onderwerp een aparte werkgroep op te richten.

De startbijeenkomst van deze nieuwe Task Group werd bijgewoond door 17 experts van 14 organisaties die verschillende secties van Euralarm vertegenwoordigen. De vergadering werd voorgezeten door Christian Schmitz van Honeywell.

Het primaire doel van de werkgroep is om relevante wetgeving met betrekking tot milieu en duurzaamheid te onderzoeken en te beoordelen hoe Euralarm deze wetgeving van invloed kan zijn op de leden van de organisatie.

De werkgroep zal een breed scala aan onderwerpen behandelen. Denk aan de verordening inzake ecologisch ontwerp voor duurzame producten (ESPR), duurzaamheidsvereisten in verband met de herziening van de CPR, het digitale productpaspoort (DPP), de ecologische voetafdruk van producten (PEF), de richtlijn inzake groene claims, het recht op reparatie, mogelijke PFAS-beperkingen, RoHS, REACH en AEEA. Om overlapping te voorkomen en de resultaten te maximaliseren, zal de Task Group nauw samenwerken met de Orgalim Green Transition Working Group.

De werkzaamheden van de Task Group zullen in veel gevallen resulteren in rapportages waarin wetgeving, normen en andere technische specificaties worden samengevat, samen met een beoordeling van de mogelijke impact op Euralarm-leden. Ook onderzoekt men of Euralarm kan of moet reageren op openbare raadplegingen, standpuntbepalingen en richtlijnen.

Meer over
Lees ook
Duitse studie: Hergebruik van restwarmte uit datacenters kan jaarlijks 400.000 ton broeikasgassen besparen

Duitse studie: Hergebruik van restwarmte uit datacenters kan jaarlijks 400.000 ton broeikasgassen besparen

Volgens een recente studie van het Duitse Borderstep Institute kan het hergebruiken van restwarmte uit datacenters in de toekomst jaarlijks tot 400.000 ton aan broeikasgassen besparen. Deze bevinding komt voort uit het DC2HEAT-project, dat de mogelijkheden en effecten van restwarmtebenutting in datacenters onderzoekt.

E-Waste World 2024 laat ook zien hoe datacenters beter kunnen recyclen

E-Waste World 2024 laat ook zien hoe datacenters beter kunnen recyclen

Op 26 en 27 juni was E-Waste World, Battery Recycling, Metal Recycling Conference & Expo 2024 in Frankfurt. Een internationale bijeenkomst die ook goed op de agenda past van datacenter professionals.

nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten introduceert innovatieve geïntegreerde CFE-score

nLighten, een digitaal infrastructuurplatform en koploper in de Europese datacentermarkt, heeft een uitbreiding op de al bestaande CFE-meetmethode (Carbon Free Energy) geïntroduceerd. CFE is een indicator die het percentage koolstofvrije energie meet dat per uur wordt geleverd en verbruikt.