Euralarm start werkgroep Milieu & Duurzaamheid

brand

De Europese brancheorganisatie voor elektronische brand- en beveiligingsindustrie Euralarm heeft een nieuwe Task Group opgericht met de focus op milieu- en duurzaamheidskwesties.

Het toenemende aantal Europese wetgevingsinitiatieven gericht op milieu en duurzaamheid als onderdeel van de Europese Green Deal heeft geleid tot de erkenning binnen Euralarm dat meer aandacht nodig is voor milieu en duurzaamheid. Daarom heeft men besloten om voor dit onderwerp een aparte werkgroep op te richten.

De startbijeenkomst van deze nieuwe Task Group werd bijgewoond door 17 experts van 14 organisaties die verschillende secties van Euralarm vertegenwoordigen. De vergadering werd voorgezeten door Christian Schmitz van Honeywell.

Het primaire doel van de werkgroep is om relevante wetgeving met betrekking tot milieu en duurzaamheid te onderzoeken en te beoordelen hoe Euralarm deze wetgeving van invloed kan zijn op de leden van de organisatie.

De werkgroep zal een breed scala aan onderwerpen behandelen. Denk aan de verordening inzake ecologisch ontwerp voor duurzame producten (ESPR), duurzaamheidsvereisten in verband met de herziening van de CPR, het digitale productpaspoort (DPP), de ecologische voetafdruk van producten (PEF), de richtlijn inzake groene claims, het recht op reparatie, mogelijke PFAS-beperkingen, RoHS, REACH en AEEA. Om overlapping te voorkomen en de resultaten te maximaliseren, zal de Task Group nauw samenwerken met de Orgalim Green Transition Working Group.

De werkzaamheden van de Task Group zullen in veel gevallen resulteren in rapportages waarin wetgeving, normen en andere technische specificaties worden samengevat, samen met een beoordeling van de mogelijke impact op Euralarm-leden. Ook onderzoekt men of Euralarm kan of moet reageren op openbare raadplegingen, standpuntbepalingen en richtlijnen.

Meer over
Lees ook
NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd

NLconnect heeft twee Product Category Rules (PCR’S) gepubliceerd, voor actieve en passieve glasvezelproducten. Beide documenten bevatten rekenregels waarmee fabrikanten op een gestandaardiseerde manier de milieubelasting van veelgebruikte producten in de glasvezel- en telecomindustrie in kaart kunnen brengen. De PCR’s vormen een essentiële bouwste1

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Britse startup ontwikkelt processor met minimale energie- en koelingsbehoeften

Vaire Computing is een Britse startup die zich richt top een trend die ook wel 'reversible computing’ wordt genoemd. Dit concept kan leiden tot logische schakelingen (processoren en andere IC’s) die vrijwel geen energie verbruiken.

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

Re-Tek Ltd overgenomen door de Circular IT Group

De Circular IT Group heeft Re-Tek Ltd overgenomen, een Britse leverancier van IT Asset Disposition (ITAD) services. De samenwerking tussen Circular IT Group en Re-Tek is niet nieuw. Volgens de partijen bestaat er al geruime tijd een succesvol partnerschap tussen de ITAD-dochteronderneming CTC van Circular IT Group en Re-Tek.