Energie-investeringsaftrek beschikbaar voor rack koeling

Server rack, men x 2

Rack koeling in datacenters is door de overheid op de lijst voor de EIA – Energie Investeringsaftrek 2015 gezet. Met deze stap wil de overheid investeringen in energiezuinige koeling verder stimuleren.

Het toepassen van rack koeling in computerruimtes/datacenters is de laatste jaren bijna “common practice” geworden. Bij de introductie van deze manier van koeling was de veronderstelling van fabrikanten dat deze manier van koelen met name voor serverracks met zware belasting gebruikt zouden worden. Inmiddels is wel bewezen dat deze manier van koelen ook interessant is voor serverracks die minder intensief belast worden. Hoe dichter bij de warmte bron er gekoeld wordt hoe efficiënter de koeling immers is.

“All IT Rooms juicht deze ontwikkeling toe”; aldus Ronald Kok directeur van All IT Rooms. “Wij zijn al jaren een groot voorstander van koeling op serverrack niveau en passen dit systeem met veel succes bij onze klanten toe. Naast de aantoonbare energie besparing is ook de modulariteit van dit systeem een groot voordeel ten opzichte van de traditionele manier van koeling waar de gehele ruimte gekoeld wordt”.

Meer over
Lees ook
Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix lanceert ondersteuning voor Direct-naar-Chip vloeistofkoeling in meer dan 100 datacenters

Equinix heeft aangekondigd dat het uitgebreide ondersteuning voor vloeistofkoeling gaat implementeren in meer dan 100 van haar International Business Exchange (IBX) datacenters in meer dan 45 stedelijke gebieden wereldwijd.

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv neemt CoolTera over

Vertiv heeft aangekondigd dat dochterondernemingen van het bedrijf een definitieve overeenkomst hebben gesloten om alle aandelen van CoolTera te verwerven. Dit is een leverancier van liquid cooling-oplossingen voor datacenters.

China begint productie van onderwaterdatacenters

China begint productie van onderwaterdatacenters

Zoeken naar duurzame en efficiënte manieren om datacenters te huisvesten is in veel landen een prioriteit geworden. China heeft recentelijk een significante stap gezet op dit gebied door te starten met de bouw van onderwaterdatacenters (UDC), een concept dat voor het eerst werd geïntroduceerd door Microsoft's Project Natick in 2014.