Emerson Network Power, Nlyte Software en Schneider Electric grootste spelers op DCIM-markt

Modern interior of server room in datacenter

Emerson Network Power, Nlyte Software en Schneider Electric zijn opnieuw de drie grootste spelers in de markt voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Andere spelers op de markt komen echter wel steeds dichterbij.

Dit blijkt uit het MarketScape rapport van IDC over de DCIM markt. Emerson network Power heeft op dit moment het grootste marktaandeel op de DCIM markt in handen, gevolgd door Schneider Electric. Andere belangrijke spelers op de DCIM markt zijn volgens IDC ABB, CA Technologies, CommScope, Cormant, Device42, FieldView, FNT, Panduit, RF Code, Siemens en Sunbird Software.

De markt voor DCIM software is dit jaar naar verwachting goed voor een omzet van 574 miljoen dollar, een flinke stijging ten opzichte van de 475 miljoen dollar in 2014. IDC voorspelt dat de markt tot 2019 een jaarlijkse groei van 16% door zal maken en in 2019 goed is voor een omzet van 988 miljoen dollar.

Bron: DatacenterKnowledge

Dossiers
Lees ook
Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

Donderdag 10 maart 2022 organiseert DatacenterWorks in samenwerking met de partners All IT Rooms, Delta Electronics, Perf-it en onderzoeksbureau Pb7 Research de eerste van zes geplande Expertsessies in 2022.

R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

R&M ondersteunt permanente bereikbaarheid Iron Mountain Datacenters

Iron Mountain Data Centers zocht naar een geïntegreerde oplossing om de beschikbaarheid van de grootste co-locatie datacenter van Nederland te borgen. R&M, wereldwijd actieve ontwikkelaar en aanbieder van bekabelingsystemen voor hoogwaardige netwerkinfrastructuren, bood de perfecte oplossing.

Panduit introduceert SmartZone Cloud DCIM-software

Panduit introduceert SmartZone Cloud DCIM-software

Panduit introduceert de SmartZone™ Cloud DCIM-software. Dat is een webapplicatie gebaseerd op het Microsoft Azure cloud-platform voor het monitoren van alle datacenterassets, waaronder patchkasten, stroomvoorzieningen en netwerkaansluitingen