Datacenterworks Expertsessie Datacenter Monitoring

DCW-expertesessie-blanco

Donderdag 10 maart 2022 organiseert DatacenterWorks in samenwerking met de partners All IT Rooms, Delta Electronics, Perf-it en onderzoeksbureau Pb7 Research de eerste van zes geplande Expertsessies in 2022.

Het thema van deze expertsessie is datacenter monitoring & DCIM.

De Expertsessie vindt online plaats tussen 13.00 uur en 14.00 uur.

Deze sessie is een vervolg op de vorige Expertsessie over monitoring & DCIM van februari 2021. Toen kwamen in een levendige discussie de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Welke problemen bestaan er in het datacenter die om monitoring vragen?
  • Is datacentermonitoring een typisch facilitair onderwerp? Of zijn er ook links naar bijvoorbeeld IT operations?
  • Hoe pakken we monitoring het beste aan? Als oplossing bij een acuut probleem of incident? Of kunnen we beter monitoring-tools permanent aanzetten zodat we veel historische data verzamelen die bij incidenten, storingen, maar ook bij onderhoud en bijvoorbeeld vervanging geanalyseerd kunnen worden om de situatie te snappen en op te lossen?
  • Wat is beter? Individuele monitoringtools gebruiken? Of een uitgebreide en geïntegreerde DCIM-oplossing toepassen? En als we losse tools gebruiken, kunnen we die dan op een of andere manier ‘aan elkaar knopen’ zodat we beter inzicht in de stand van zaken krijgen? Of kunnen we net zo goed met losse point solutions werken?
  • Er wordt in de vakliteratuur veel geschreven over de rol van moderne hulpmiddelen als machine learning (ML), Artificial Intelligence (AI) maar bijvoorbeeld ook digital twins. In welke mate spelen die trends al in Nederland?

Op donderdag 10 maart zal de voortgang van deze onderwerpen worden besproken en zal uitdrukkelijk worden stil gestaan bij alle innovaties. De tijd heeft immers niet stilgestaan.

Tijdens de Expertsessie komen onder leiding van Robbert Hoeffnagel, de volgende experts aan het woord: Ronald Kok van All IT Rooms, Martin matse van Perf-IT, Peter vermeulen van PB7 Research en Martin Brezina van Delta Electronics.

 

exper-decim-2022-03-02-5-800px

 

Meld u hier aan om deel te nemen aan de online Expertsessie.

 

xpert-dcim-800400
Lees ook
Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator

Nutanix introduceert Carbon Power Estimator om datacenters inzicht te geven in energieverbruik en CO2-voetafdruk. In een tijd waarin duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, wordt de rol van de IT-afdeling in bedrijven steeds belangrijker. Het is dan ook van essentieel belang dat organisaties inzicht krijgen in het energieverbruik en de CO2-voetafdruk...

Nieuw traffic-record bij DE-CIX Frankfurt: 15 Tbps

Nieuw traffic-record bij DE-CIX Frankfurt: 15 Tbps

Op woensdagavond 20 september heeft DE-CIX Frankfurt een nieuw verkeersrecord gevestigd door voor het eerst de grens van 15 Terabits per seconde (Tbps) te overschrijden, met een piek van 15,29 Tbps. Ter vergelijking: in 2022 doorbrak Frankfurt de barrières van 11, 12, 13 en 14 Tbps.

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenter trends: hou het hoofd koel

Datacenterbeheerders staan voor een dubbele uitdaging: enerzijds moeten de prestaties worden verbeterd om aan de vraag naar hogere snelheden te voldoen, en tegelijkertijd moeten energieverbruik en CO2-uitstoot omlaag worden gebracht. Meer krachtige processoren, fors hogere dichtheid van apparatuur in racks, en servers die meer energie verbruiken leiden...