Emerson Network Power, Nlyte Software en Schneider Electric grootste spelers op DCIM-markt

Modern interior of server room in datacenter

Emerson Network Power, Nlyte Software en Schneider Electric zijn opnieuw de drie grootste spelers in de markt voor Data Center Infrastructure Management (DCIM). Andere spelers op de markt komen echter wel steeds dichterbij.

Dit blijkt uit het MarketScape rapport van IDC over de DCIM markt. Emerson network Power heeft op dit moment het grootste marktaandeel op de DCIM markt in handen, gevolgd door Schneider Electric. Andere belangrijke spelers op de DCIM markt zijn volgens IDC ABB, CA Technologies, CommScope, Cormant, Device42, FieldView, FNT, Panduit, RF Code, Siemens en Sunbird Software.

De markt voor DCIM software is dit jaar naar verwachting goed voor een omzet van 574 miljoen dollar, een flinke stijging ten opzichte van de 475 miljoen dollar in 2014. IDC voorspelt dat de markt tot 2019 een jaarlijkse groei van 16% door zal maken en in 2019 goed is voor een omzet van 988 miljoen dollar.

Bron: DatacenterKnowledge

Dossiers
Lees ook
Succesvolle DCIM-implementaties vergen een gedegen voorbereiding

Succesvolle DCIM-implementaties vergen een gedegen voorbereiding

Datacenter Infrastructure Management wordt vaak gepresenteerd als de heilige graal die alle problemen oplost. Wie onbezonnen aan een implementatie van DCIM begint, krijgt er echter een probleem bij, namelijk een tool die zorgt voor een enorme beheerlast en de problemen alleen maar groter maakt in plaats van kleiner. Het advies van DCIM-specialist1